Erhan KAN


SADECE SKOR MU?

Yukatel Kayserispor, bu hafta sonu istikrar adına önemli bir maça çıkacak.


Yukatel Kayserispor, bu hafta sonu istikrar adına önemli bir maça çıkacak. Hikmet Karaman’ın göreve gelmesinden itibaren çıktığı 3 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sarı-Kırmızılı temsilcimiz, yarın deplasmanda Atakaş Hatayspor ile mücadele edecek. Son derece önemli bir mücadele, takımda moraller yerinde ve eksik oyuncu bulunmuyor.

Bu şartlar altında çıkacağı maçtan üç puan ile ayrılarak yükselişini sürdürmekte kararlı olan temsilcimizde istikrarın sağlanması açısından bu maç önemli bir dönemeç. Evet, mağlubiyet veya beraberlikte olabilir. Sorun mu? Elbette değil. Toplanan 7 puanın ardından istikrar oynanan futbol üzerinde olmalı. İyi futbol ile sahadan puansız ayrılsa bile temsilcimize olan güven aratacaktır.

Bu nedenle oyuncular üzerinde fazla büyük bir stres olmayacak. Eminim ki Teknik Direktör Hikmet Karaman’da maç öncesi konuşmasında bu konuyu gündemine alacaktır. “Terinizin son damlasına kadar mücadele edin, skoru düşünmeyin” mihvalinde bir konuşma yapacağını düşünüyorum ki doğru olan da bu. Her zaman istikrar diyoruz ama bu sadece skordan ibaret değil.

Son üç maçta gördük ki takımın kendine has bir oyun formatı oluşuyor. Bir plan, program dahilinde Karaman Hoca yol alıyor. Biraz daha zaman isteyen konular olsa da bunlar, yapılacak olan bu planda oyun formatının oturması, oynanan futbolun kişilik kazanması çok önemli. İşte böyle durumlarda takımın küme düşme korkusu olmuyor.

Hikmet Hoca’nın göreve gelmesinden itibaren bu dördüncü maç olacak. Yani belirlenen kriterlere ulaşılıp ulaşılmayacağı konusunun ip uçları artık önümüzdeki iki maçta verilecektir. Atakaş Hatayspor maçı bu nedenle oldukça önemli. Temsilcimizin ortaya koyacağı futbol ilerisi için bize mesajlar verecek. Şimdi isteğimiz şu. Hem iyi futbol ile gelecek adına önemli bir adım hem de alınacak puan ile sıralamada yükselişi sürdürmek.

Bunun önünde hiçbir engel yok. Bunun için gözümüz yarın Hatay’da olacak. Üç puan ve şehre umutla dönen bir kafile… Ne diyelim yolunuz açık, puanınız üç olsun…