Erhan KAN


PSİKOLOJİK EŞİK AŞILIRKEN!

Süper Lig’de son olarak deplasmanda Adana Demirspor önünden  bir puan ile ayrılan Yukatel  Kayserispor’da artık ‘kader maçları’ dönemi son buldu.


Süper Lig’de son olarak deplasmanda Adana Demirspor önünden  bir puan ile ayrılan Yukatel  Kayserispor’da artık ‘kader maçları’ dönemi son buldu. Son yıllarda o kadar çok kader maçına çıktık ki artık sayısını biz bile unuttuk. Takım her zaman küme düşme hattında bulununca haliyle her maç büyük önem taşıdı. Yıllardır, bu maçlara kader maçı gözüyle baktık ki takım ligde kalabilsin. Bu sezon ise işler değişti. Artık, daha rahat çıktığımız maçlar ve sadece futbol odaklı izlediğimiz doksan dakikalar var.

Haliyle durum böyle olunca oyuncular stresten uzak daha rahat maçlar oynayabiliyor. Bu durumda oyun kalitesine yansıyor. Oyuncuların daha rahat olması, iyi sonuçları da beraberinde getiriyor. Yıllardır anlatmaya çalıştığımız konu bugün yaşanarak test ediliyor. Takımın tehlike hattında bulunması her zaman psikolojik olarak kötü futbolu yanında getiriyor diye burada yazılar yazdık. Geldiğimiz noktada ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı.

Alınan iyi sonuçlar oyuncuların performansını arttırırken, para olarak kulübün kasasına olumlu etki yapıyor. Yani her alanda kazanan bir takım hüviyetine girmeye başlıyoruz. Son olarak Adana Demirspor deplasmanında oynanan iyi futbol ve alınan bir puan bunun en bariz eseri diye düşünüyorum. Şimdi kendi sahamızda yarın Başakşehir ile karşılaşacağız. Şehire bakıyorum kimse “Kader maçı” diye mırıldanmıyor. Kimse “Kaybedersek yanarız” naraları atmıyor. İşte bu durum psikolojik eşiği aştığımızı, tüm şehir olarak küme düşme korusu yaşamadığımızın kanıtı.

Yarın ilk defa yeni transferlerde sahada olacak. Bakalım Hikmet Hoca, yeni gelenlerle birlikte nasıl bir kadro kurgusu yapacak. Nihayetinde yeni gelen oyuncuların yakalanan ritmi bozmaması aksine üzerine verimi arttırması gerekiyor. Bu soruların cevabını yarın Kadir has Stadı’nda oynayacağımız maçta cevabını alacağız.

Transferde çalışmalar devam ederken, takıma yapılacak eklemeler bir anlamda hedef konusunda da ip ucları verecek. Artık, bu “Kader maçları” safhasını geçtiğimize göre, hedef konusunda biraz daha üst sıraları hedeflememizin zamanı geldi bence…