Memduh BORAZAN


PETRESCU ÇIĞLIĞI!

Ben ekranda izledim, Dan Petrescu ise saha kenarında. Haa varlığı kenarda, haa yokluğu.. İstek yok, heyecan yok.


Ben ekranda izledim, Dan Petrescu ise saha kenarında. Haa varlığı kenarda, haa yokluğu.. İstek yok, heyecan yok.

Hes Kablo Kayserispor'un Sivasspor yenilgisi sonrası gözler elbette Teknik direktör dan Petrescu'ya çevrildi. Sistem nasıl, hangi oyuncuyu hangi mevkii de oynatıyor, kanatı, defansı, forveti bir birine karışmış bir takım ortaya çıkarmak bu kadro ile güç olsa gerek. Bu zoru başaran isimde Rumen Dan Petrescu oldu.

Geldi geleli her hafta farklı bir kadro ve farklı bir sitem deniyor. Israr ediyor olmuyor, gören gözler görmemezlikten geliyor. Konuşan diller susuyor. Ara transfer de istediği oyuncular alındı, gönderilecek isimler belirlendi, tamam dedik bu takım şaha kalkacak, ligin tozunu attıracak, alt sıralardan uzak kalacak dedik ama bakıyorsunuz kadroya evlere şenlik. Sisteme bakıyorsunuz saç baş yoluyorsunuz. Oyuna bakıyorsunuz sahada 10 dakika sonrasında kimse yok. Aklımda deli sorular geliyor.

Bazı oyuncuların acaba lisansı var mı?

Gerçekten bunlar profesyonel oyuncu mu?

Kayserispor'da forma giyebilecek tecrübeye mi sahip?

Nasıl doldurdunuz bu isimleri?

Kim yada kimler aklınızı çeldi?

Kurtarıcı diye getirilen Dan Petrescu'dan mı yanalım, lige başlamadan getirilen daha sonra ara transferlerde de takviye yapılan bu isimler ne iş yapıyor. Parmakla sayılır bir kaç oyuncu dışında kalabalıktan başkan bir şey değil bunlar.  İnanın bir alt ligde bile oynayamaz bu oyuncular. Emekler, umutlar bir bir uçup gidiyor elden. Kime umut bağlasan elinde kalıyor. Bu şehrin takımı bu durumlara nasıl böyle geldi. Sonuç ortada... Dan Petrescu büyük hatalar yapıyor ve bunun farkına varması gerekiyor. Hataların bedelini bu şehir ödüyor. Kusura bakmasın kimse bu saatten sonra kimsenin hata lüksü bulunmuyor. Evet, daha çok haftalar var ama hep böyle düşüncelerle zaten buraya gelmedik mi. Gözü açıp kapatmaya 26 hafta geçti ve kaldı 15 maç var. Sen bu anlayışla, sen bu futbolla, sen bu futbolcularla bu ligde tutunabileceğini mi sanıyorsun. Büyük hatalara her hafta yeni hatalar ekleniyor maalesef... Biri artık bu işe 'Dur' demesi gerekiyor. Yoksa freni patlamış kamyon gibi uçuruma gidiyoruz. Bu şehrin markası olan Kayserispor’dan bir tane daha olmadığını hafızalara kazımak, yazmak gerek. Şunu da unutmayalım ki elimizde malzemeyi iyi kullanmak şart. Bazı oyuncular ile ısrar etmek ile bu iş olmuyor. Bekleyen birçok isim var onlara verin formayı. Zoran Kvrzic, Karlo Muhar ve birkaç oyuncudan daha iyileri ver elimizde.  Israr etmek hem takıma hem de şehire zarar veriyor. Bu takıntılardan artık vazgeçmek gerekiyor. 

Joseph Attamah bu takım niye yedek ve süre almıyor, anlayan ve akla yeten var mı acaba. Ben anlamıyorum ve çözemiyorum. Bakın, ligin iki yeni takımı Atakaş Hatayspor'a ve Fatih Karagümrük’e. Adamlar futbolcu almış arkadaş. Adamlar çatır çatır mücadele ediyor kazanıyor. Hes Kablo Kayserispor neden bu takımlar gibi olamadı. Yanlış transferler, yanlış teknik adam tercihi nedeni ile. İşte bu kadar basit. Düzelt nasıl düzelteceksen bu durumu diye sormazlar mı adama. Kimse kimseye hikâye anlatmasın. Sorumluluğun birçoğu teknik heyet, birçoğu da yönetimde. Dan Petrescu'nun yanlış tercih olduğunu da herkes anlamıştır. İsteriz ki yanılalım ama olmuyor kardeşim olmuyor.  Hadi yine umutlanalım kendimizce. BAY geçireceği haftada toparlanır umudu taşıyalım. BAY sonrası evimizde Çaykur Rizespor ile yapacağı maçı kazanır diye düşünelim. Son söz, yönetim ne karar alırsa alsın bu saatten sonra bu göl maya tutmaz, tutmayacak.