Erhan KAN


ÖNEMLİ HEM DE İKİ KERE!

Milli aranın sonuna geldik, lig yeniden kaldığı yerden başlayacak. Yukatel Kayserispor, iki haftalık yenilmezlik serisinin ardından Pazartesi günü lige Göztepe maçıyla yeniden başlayacak.


Milli aranın sonuna geldik, lig yeniden kaldığı yerden başlayacak. Yukatel Kayserispor, iki haftalık yenilmezlik serisinin ardından Pazartesi günü lige Göztepe maçıyla yeniden başlayacak. Kadir Has Stadı’nda oynayacağı maç aslına bakarsınız Sarı-Kırmızılılar açısından son derece önemli. Ligin son sıralarında yer alan rakibi önünde alacağı sonuç temsilcimiz açısından ileriki haftalar için önemli bir belirleyici faktör olacak.

Ne için belirleyici olacak peki bu maç? Çok basit! Alt sıralar ile olan ilişkisini kesip kesmeyeceğini, takımın hangi noktada yer alacağını belirleyecek. Ligin alt basamaklarında yer alan rakibini yendiği takdirde hem çok önemli bir üç puanı hanesine yazdıracak hem de “Artık benim alt sıralar ile işim yok” mesajını verecek. Aksi bir sonuçta ise alt sıralar ile olan kronik bağını sürdürmüş olacak.

Bu nedenle Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın bu maçta sahaya süreceği kadro, kadronun sahaya dizilimi büyük öneme haiz. Geçmişte büyük eleştireler aldığı sistem konusunda takınacağı tavır elbette ki takımı olduğu kadar Hikmet Karaman’ı da etkileyecek. Malum, geldiği günden beri taraftar ile yıldızı barışmayan Hikmet Hoca’yı istifaya davet etmeye hazır bir grup var.

Hem takımın alt sıralar ile ilişkisini kesmek, hem de Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın ayağının yere daha sağlam basabilmesi için bu maçtan mutlaka temsilcimizin üç puan ile ayrılması gerekiyor. Milli arada gerekli çalışmalar yapıldı, sakatlar konusunda geçen süre Kayserispor’un lehine işledi.  İki haftalık yenilmezlik serisinin ardından takımın alt sıralarda bulunan ve bu sezon bekleneni veremeyen bir takım ile karşılaşacak olması da önemli faktörler.

Ne diyelim artık, bu faktörleri birleştirerek alınabilecek bir galibiyet takımın üzerinde ara ara dolaşan parçalı bulutlu havayı tamamen dağıtıp güneşli günlere yelken açmasına sebep olacaktır.