Erhan KAN


ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ

Hes kablo Kayserispor’da yeni sezon öncesinde önemli gündem başlıkları var. Bunlardan bir tanesi transfer diğeri ise kulübe maddi olarak destek sağlanması için başlatılan destek kampanyası


Hes kablo Kayserispor’da yeni sezon öncesinde önemli gündem başlıkları var. Bunlardan bir tanesi transfer diğeri ise kulübe maddi olarak destek sağlanması için başlatılan destek kampanyası. Bunlardan transfer başlığını yanlış anlamayın. Öncelik elimizde bulunan oyunculara yapılan transfer teklifleri. Zira, takıma katılması planlanan oyuncular için çalışmalar yeni yönetimin oluşmasına endeksli.

Elimizdeki oyunculara gelen teklifler değdiğimizde fazla oyuncu düşünmeyin. Şu anda sadece Doğan Alemdar ve Pedro Henrique için teklifler var. Böyle olması da son derece normal. Küme de kalmayı son hafta garantilemiş bir takımın oyuncularına transfer teklifi yağmasını bekleyemezdik. Doğan’ın bu sezon ortaya koyduğu performans ve yaşını düşündüğümüzde elimizdeki en değerli oyuncu sınıfına girmeyi hak ediyor.

Pedro Henrique ise ortaya koyduğu performans ve hırsı ile birçok takımın dikkatini çekti Başkan Berna Gözbaşı yaptığı açıklama ile değerini bulmadan hiç b.ir oyuncuyu satmayacaklarını dile getirdi. Normal olan da bu değil mi? Kulübün içinde bulundu maddi darboğaz bazı adımları zorlaştırıyor olabilir. Ama bu demek değil ki Sarı-Kırmızılı takım her teklife balıklama atlayacak. Sonuçta kadroda kalacak bu isimler önümüzdeki sezona önemli katkılar sağlayacak.

Asıl önemli olana iki oyuncunun da sözleşmesinin devam etmesi ve kulübe bu sezona bakarak ekstra bir mali yük getirmeyeceği. Bu durumda kulübün elini güçlendiriyor. Öte yandan, kulübün başlattığı maddi destek kampanyası var. Yıllardır yapılır ama dişe dokunur bir katkı sağladığını hiçbir yönetim kurulu kabul etmez.

Umarım bu sezon farklı olur. Beklenenin üzerinde bir yardım yapılır ve en azından kulübün önemli bir gider kalemi buradan karşılanabilir. Bu tür kampanyalara imza atan İstanbul takımlarının nasıl katkı sağladığını biliyoruz. Ama ne taraftar sayımız ne de kulübe gönül vermiş iş adamı portföyümüzün yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz.

Ama sezon öncesinde bu tür haberler camianın uyanması ve takıma sahip çıkması açısından önemli diye düşünüyorum. En azından Kayserispor’u gündemde tutacak, taraftarı ısıtacak, şehri dinamik hale getirecek bu tür kampanyaların maddi olarak beklentileri karşılamasa dahi şehrin olaya bakış açısını değiştireceğine inanıyorum.