Erhan KAN


MİLLİ TAKIMA OYUNCU YOK!

Malum liglerde yine milli maç arası… Bir çok takımda milli oyuncular sorun olmuş durumda. İyi mi kötü mü bilemedim ama bu milli mesaide Yukatel Kayserispor’dan hiçbir oyuncu A Milli takımlara gitmedi.


Malum liglerde yine milli maç arası… Bir çok takımda milli oyuncular sorun olmuş durumda. İyi mi kötü mü bilemedim ama bu milli mesaide Yukatel Kayserispor’dan hiçbir oyuncu A Milli takımlara gitmedi. Bir tek Emre Demir U-19 Milli takımı için Kayseri’den ayrıldı. Evet, prestij için pek iç açıcı bir durum değil. Ama takımın tam kadro çalışmalarını sürdüreceğini düşününce bu durum pek sıkıcı gelmiyor doğrusu.

Yukatel Kayserispor, uzun bir aradan sonra milli takımlara oyuncu gönderemedi. Gerek Türkiye A Milli Futbol takımı gerekse yabancı oyuncuların kendi milli takımlara gitmesine alışık bir camia olarak bu durum dikkatimi çekti doğrusu. En zor durumda bile birden fazla milli takıma oyuncu gönderen bir Kayserispor’dan şu anda ligde başarılı ama milli takımlara oyuncu gönderemeyen bir Kayserispor’a geldik.

Ama söylediğim gibi bu durumu avantaj olarak kullanmak önemli. Teknik Direktör Hikmet Karaman için bulunmaz bir fırsat. Bir çok takım milli takımlara giden oyuncuları nedeniyle eksik kadro ile çalışırken hoca tam kadro idmanlara çıkabilecek. Bunun yanında stresten uzak bir dönem olacak. Zira, milli takımlarda bulunan oyuncuların sakatlanması riski ile uykuları kaçmayacak. Bu durumun tam tersini ise bir çok takım yaşayacak.

Dedik ya zor bir döneme giriyoruz. Üst üste bir birinden zorlu 4 maç bizi bekliyor. Trabzonspor ile birlikte 5 maçlık bir seriye girdiğimizi daha önce yazmıştım. Bu maçı kaybettik şimdi 4 zor maç daha bizi bekliyor. Üstelik ilk iki maç üst üste deplasmanda oynanacak. Aytemiz Alanyaspor, İttifak Holding Konyaspor, Fatih Karagümrük ve Fenerbahçe maçları bizi bekliyor. Ligin zirvesini forse eden takımlar ile yapacağımız bu mücadeleler takımında durumunu belirleyecek aslında.

Bu nedenle bana sorarsanız A Mili takımlara oyuncu gönderememek bizim için bu dönemde olağanüstü bir avantaj olacak. Tam kadro yapılacak çalışmalar, Hikmet Karaman’ın oyuncular ile yapacağı motivasyon toplantıları bu zorlu süreçte bizim için avantaj olarak önümüzdeki haftalara olumlu yansıyabilir.