Erhan KAN


KONYA’DA EN ZOR SINAV

Yukatel Kayserispor, Süper Lig’in 10. hafta maçında bugün deplasmanda İttifak Holding Konyaspor’a konuk olacak. Hedefte galibiyet var, umut var, istek var…


Yukatel Kayserispor, Süper Lig’in 10. hafta maçında bugün deplasmanda İttifak Holding Konyaspor’a konuk olacak. Hedefte galibiyet var, umut var, istek var…

Temsilcimiz son olarak ligin 6. Haftasında galibiyet aldı. Son olarak kendi evinde oynadığı maçta Galatasaray’ı 3-0 gibi net bir skor ile yenerek adeta tarihi değiştirdi. Bir çok ilklerin yaşanmasını sağlayan bu galibiyetin ardından üzerimize bir anlamda Galatasaray’ın laneti çöktü. Bu maçın ardından oynadığımız üç maçta da galibiyet yüzü göremedik. Giresun ile berabere kalmamız Süper Lig’de hanemize yazdırdığımız son puan oldu maalesef.

Ardından kendi evimizde Trabzonspor’a sonrasında ise deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a yenildik. Alanyaspor yenilgisi tam bir hezimet, kendi kalemizde tam 6 gol gördük. Böylece Galatasaray maçının laneti sürmüş oldu. Evet, bu tür şampiyonluk adayları ile oynayıp kazandığınız maçlar sonrası takım içerisinde bir rehavet olur. Her Anadolu takımı bunu yaşar. Ama bizim ki biraz uzun sürmedi mi?

Üç hafta sonunda alınan galibiyet yok. Üç haftada alınması muhtemel 9 puanın 8’i kayıp hanesine yazıldı. Bahar havasının yaşandığı kulüpte üç hafta içinde açan çiçeklerin üzerine adeta kar yağdı. Dahası da var. Ne mi? Bugün yine deplasmandayız. Ligin önemli takımlarından birine konuk olacağız. Ardından ise Karagümrük ve Fenerbahçe maçları bizi bekliyor. Yeni bu galibiyet hasreti uzayabilir.

İşte tam da burada Konyaspor maçının önemi ortaya çıkıyor. Bu galibiyet hasretinin daha fazla sürmemesi, yeniden takımın yükselişe geçmesi için bugün Konya’da ortaya çıkacak sonuç son derece büyük önem taşıyor. Sarı kart cezalısı olan İbrahim Akdağ dışında eksiği olmayan temsilcimizin galibiyet ile dönmesi çok ama çok önemli.

Teknik Direktör Hikmet Karaman için de büyük önem taşıyan bu maç, takımın ileriki haftaları için önem arz ediyor. Bu nedenle Hikmet Hoca’nın üçlü savunma gibi bir düşünce taşımamasını temenni ederek, galibiyetle dönecek olan takımın yeniden şehrimize bahar getirmesini temenni ediyorum.