Erhan KAN


KISIR DÖNGÜ

Kayserispor yeni sezon için kolları sıvadı. Biraz moralsiz, biraz isteksiz…


Kayserispor yeni sezon için kolları sıvadı. Biraz moralsiz, biraz isteksiz… Zira transfer henüz açtırılamadı. Mevcut oyuncuların katılması ile Karpuzatan Tesisleri’nde çalışmalar yapılırken, takımın kamp yapması bile zora girmiş durumda. Tüm bunların üzerine kulübün doğalgazının kesilmesi adeta duruma tuz-biber oldu. 

Yönetim bir taraftan gerekli miktarı bulup transfer tahtasını açtırmaya çalışırken bir taraftan oyuncular ile görüşmeler yürütüyor. Çok zor bir süreç. Kolay değil, tranfser tahtası kapalı olan bir kulübe oyuncuyu gelmeye ikna edebilmek. 

Tüm bunlar bir kanara yönetimin bu günlerde önemli konu başlıklarından biri de sponsor bulabilmek. Malum, Yukatel ile sözleşme sona erdi. Şu anda kulübün ismi en sevdiğimiz halinde… Yani sadece Kayserispor… Gönül ister ki sadece böyle kalsın. Ama günümüzde ülkemizde mali açıdan sponsor önemli bir kaynak. 

Kulüplerde mali düzen olmadığı için gelecek her kuruşun büyük önemi var. Yani kulübün isminin önüne mutlaka bir takı gelmesi gerekli. Bu ön isim para demek. Bu konuda Kayserispor görüşmelerini sürdürüyor. Önemli adımlar da atıldı. Ama bu öyle sıradan bir durum değil. İnce eleyip sık dokumak gerekiyor. Her para getirenin ismini kulübün önüne koyamazsınız. 

Daha sonra bu isimler farklı mecralara çekilerek camianızı zor durumda bırakabilir. Bu konu en çok taraftarı rahatsız eder. 

Şu anda Kayserispor yönetimin bu konuda önemli görüşmeler yaptığı gelen kulis bilgilerinden. Hatta çok farklı markalardan hatırı sayılır miktarlar da önerilmiş. Ama dedim ya bu konu önemli diye. Yönetim ileride yaşanacak sorunları düşünerek bu isimlere sıcak bakmıyor. 

Ciddi anlamda görüşmeler yapılan firmalar var ama o firmalar ile de şu ana kadar arzu edilen rakama çıkılamamış. Ama sezon başlamadan Kayserispor yeni sponsoruna kavuşacak bu net. Tüm bu olumsuzluklar içeresinde iyi bir sponsorun önemine sanırım değinmeye gerek yok. 

Bana göre kulübün ismi en güzel en yalın haliyle Kayserispor olarak kalmalı. Ama günümüz şartlarını göz önüne aldığınızda sponsor ismi kaçınılmaz. İşte camianın bu kısır döngüler arasında kalmaması için doğalgazını kesmesi değil tüm şehrin kulübe her daim koşulsuz destek olması önemli.