Sami DAYANGAÇ


KAYSERİ’YE YENİ İLÇE

Kayseri Şehir Hastanesi planlanırken de, stat planlanırken de bizim önerimiz bu iki mega projenin şehrin doğusuna, İldem tarafına yapılması doğrultusunda idi.


 

Kayseri Şehir Hastanesi planlanırken de, stat planlanırken de bizim önerimiz bu iki mega projenin şehrin doğusuna, İldem tarafına yapılması doğrultusunda idi. İldem bölgesi hızla gelişen, güzelleşen ve dev bir nüfus barındıran bölgemiz. Bu bölgemiz bize göre ivedilikle ilçe yapılmalıdır. Aynı şekilde Belsin de ilçe olmaya ihtiyaç duyulan bölgemizdir. Düşünün Hacılar ilçe, ama 50 kat büyük bölüm mahalle, sizce de çelişki değil mi? Mesela belediyemiz İldem bölgesine mezarlık yapmıştı, ağaçlandırma, yeşillendirme süper ama gelin görün ki hızlı yapılaşma ve nüfusun artması nedeniyle mezarlık binaların arasında kalmış.

Melikgazi Belediyesi pek çok ilden çok daha büyük bir alana hizmet vermeye çalışıyor. Mesela Melikgazi ilçemiz nüfus açısından 42 ilden büyük. Ekonomik durumla doğru orantılı olarak gerek Memduh Başkan ve gerekse de Palancıoğlu Başkan gece gündüz ilçeye yetişiyorlar. Ama İldem bölgemiz ilçe olsa, acilen de hastane yapılsa kötü mü olur? Bu bölgemizin hastane ihtiyacı çok açık, çok net.

Toplu taşıma araçları ile Büyükşehir Belediyesi ulaşım işini çözüyor ama sağlık alanında bir hastane yapılması, okullar yapılması gereken bir mahalle.

Belsin bölgesi gerek ulaşım açısından ve gerekse Şehir Hastanesi’ne, Terminal’e olan yakınlığı nedeniyle İldem’den daha şanslı.

Ama nüfus hızla artıyor. Sorunlar artmadan bize göre İldem ilçe yapılmalıdır.

İlçe deyince mesela İncesu neden arzu edilen derecede gelişmiyor? Hemen cevap verelim ilçenin meydanı yok. Dikkat ediniz her yerleşim bölgesinin bir meydanı vardır. Köylerde kahvehaneler, bakkallar vs çevreler. İlçelerde de durum aynıdır. İncesu ilçemizin meydanı olsa, bankalar, marketler vs çevrelese, cafeler olsa o ilçede modern bir görünüm sağlanır.

Her gittiğimiz ilde şehir merkezi levhasını görüyoruz, yeterli mi? Değil elbette, hemen meydanı neresi diye soruyoruz. Biliyoruz ki meydanda ne ararsak bulunur. Restoran, büfe, cafe, telefoncu, banka… Ne lazımsa oradadır. İncesu’nun meydanı var mı?

Sözün özü parti değiştiren İncesu Belediye Başkanı ilçesine acilen meydan yapmalı, yoldan geçenlerin de uğrayacağı bir yer haline getirmelidir. Cadde üzerinde dükkânlar değil, meydanda dükkânlar ilçeyi geliştirir, güzelleştirir.

Yeni hava alanı İncesu tarafına planlanamaz mı? İldem ilçe olmaz mı?