Erhan KAN


KADER HAFTALARI BAŞLIYOR

Süper Lig’e verilen iki haftalık milli arada biraz da ligi genel anlamda değerlendirelim.


Süper Lig’e verilen iki haftalık milli arada biraz da ligi genel anlamda değerlendirelim. Hem şampiyonluk yarışı hem de ligde kalma adına önemli bir mücadele devam ediyor. Şampiyonluk yarışı bizi fazla ilgilendirmiyor. Ama alt sıralarda yaşanan büyük mücadelenin tam ortasında bulunan bir camia olarak rakiplerimizi yakından takip ediyoruz.

Son iki haftada alınan mağlubiyetler sonrasında rakiplerimiz ile olan puan farkını koruyamadık. Son haftalarda alt sıralarda bulunan takımların puan alması bize yaramadı net olarak. 31 puan ile 16. Basamakta bulunan Hes Kablo Kayserispor, küme düşme hattının içinde olmasa da tehlikenin nefesini ensesinde hissediyor. Ligin en alt basamağında yer alan Yukatel Denizlispor ile aramızda sadece 6 puanlık fark var.

Üç puanlık sistemde hiç büyütülecek bir fark değil. Söylediğim gibi bu birde ligin son sırasındaki takım. Peki, küme düşme hattının son basamağında yer alan takıma bakalım. Ankaragücü 29 puan ile gözümüze çarpıyor. Aradaki fark sadece iki… Bir maç sonra kendimizi küme düşme hattının içinde bulabiliriz. Ee tabi bu sorunu yaşayan tek takım biz değiliz elbette. Bizimle aynı puana sahip Kasımpaşa ve bir puan fazlası bulunan Yeni Malatyaspor’da ateşe yakın.

Hes Kablo Kayserispor’da teknik adam konusunda kan değişimi yaşandı ve Hamza Hamzaoğlu görevine başladı. Şimdi, akıllardaki soru Hamzaoğlu’nun takıma ekstra bir katkı sağlayıp sağlayamayacağı. Hem de son derece kritik bir soru. Eğer Hamzaoğlu, ekstra bir başarı ivmesi yakalayamazsa işimiz gerçekten çok zor. Ama tersi yönde başarı ivmesi yakalarsa bu hattan çıkmamız beklenenden daha kolay olacak.

Alt sıralarda yer alan Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor teknik adam konusunda İsmail Kartal ile anlaştı. Kasımpaşa’da teknik adam arayışları sürüyor ki milli arada yeni hocalarını bulacaklardır. Demem o ki bu iki takımda bizim gibi ekstra bir çıkış planı içerisinde. Ankaragücü ise Trabzonspor yenilgisine kadar ortaya koyduğu performans ile takdir topladı.

İşi bitti dediğimiz Gençlerbirliği bile direnmeye devam ediyor. Yukatel Denizlispor’un de pes etmeye niyeti yok. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda net olarak kalan 11 hafta tam anlamıyla heyecan fırtınası şeklinde geçecek diyebiliriz. Bu nedenle yapılacak en küçük hatalar bile büyük olaylara neden olabilir.