Metin SÖNMEZ


KADER AĞLARINI ÖRDÜ!

Kayserispor kaleci degajından golle başladığı ve iyi götürdüğü mücadelede, beraberliğe razı olmak zorunda kaldı.


 Kayserispor kaleci degajından golle başladığı ve iyi götürdüğü mücadelede, beraberliğe razı olmak zorunda kaldı.

İyi kadro yapılanmasına karşın Lig’de sıkıntılı günler yaşayan konuk ekibe karşın eli daha rahat olan Sarı-Kırmızılılar, henüz maçın başında kaleci Bilal’in akıl dolu uzun pasını anında asiste tahvil eden Gökhan’ın ‘al da at’ dokunuşunu  geri çevirmeyen Carlos Mane, gereğini yapınca sahada çok şey değişti. Oyunu domine eden, topa istediği gibi hükmeden Kayserispor terazinin kefesinde ağır basan taraftı. İstanbul temsilcisinin ilk 45 dakika boyunca kaleye gönderdiği tek etkili şut ise, Mendes’den geldi. Aslında ilk yarından fark 2’ye çıkabilirdi ama Kayserispor sağlamcı kalınca, taraflar 1-0’a razı olarak soyunma odasının yolunu tutmak durumunda kaldı.

İkinci yarıya Rohden ve Can Keleş yerine Feguli ile Emre Mor’u tercih eden Karagümrük’ün eski Kayserisporlu teknik direktörü Tolunay Kafkas, bu hamlenin meyvesini 10 dakika içinde aldı. Önce Feguli, ardından da Marcao’nun golleriyle geriden gelip öne geçmeyi başaran İstanbul temsilcisinin mutluluğu 4 dakika sürdü. Aslında mücadelede bir kırılma anı vardı ki, Kayserispor altı pasın içinden absürt bir biçimde kaçırdığı golün kendi kalesinde skora yansıması günün en trajik enstantane olarak kayıtlara geçti. Geriye düştükten sonra olabilecek en kısa zaman diliminde Cardoso- Boa-Morte işbirliğiyle ayağa kalkmayı başaran Kayseri temsilcisi, maçın 2-2’ye gelmesiyle toparlandı ve yeniden öne geçme adına hamle üstüne hamle yaptı… Kayserispor ise, rakipte günün başarılı ismi Feguli’nin kırmızı kart görmesi ile daha da isteklendi ve sahadan üç puanla ayrılmak adına tam gaz yüklendi ama kader ağlarını beraberlik için çoktan örmüştü.

İşin doğrusu, karşılıklı git-gelleri olan maçta Kayserispor daha çok pozisyon üretti ancak Karagümrük’ün de 3 puana yaklaştığı zaman dilimlerine tanıklık etmek durumunda kaldık. Sonuçta taraflar 2-2’lik beraberliğe razı olmayı kabullendi.

 Kayserispor son 2 haftada hanesine 4 puan yazdırarak 41 puanı bulmayı başardı. Artık bir an önce bu sezonu nihayetlendirerek, plan-program dâhilinde 2024-2025’e bakmak gerekir diye düşünüyorum.

Karagümrük maçından geriye kalen ne derseniz, elde var 1 puan son haftalara göre çok daha dirençli ve istekli bir Kayserispor. Dün dünde kaldı diyelim ve Fenerbahçe maçına odaklanalım, vesselam.