Metin SÖNMEZ


İZAHA MUHTAÇ BİR DURUM VAR

Paşa paşa gidilen deplasman, kâbusa döndü.


Paşa paşa gidilen deplasman, kâbusa döndü.

Kayserispor, 6 haftadır sürdürdüğü yenilmezlik serisini İstanbul’da Kasımpaşa’ya bırakarak döndü.

İşin doğrusu, sarı-kırmızılı takımın baştan sona beklentilerin altında kaldığı 90 dakika sonunda yediği üç golden ziyade, sahada kayıpları oynaması can sıkıcı bir durum olarak kayıtlara geçti. Oysa mücadelenin hemen başında Abdülkadir Parmak, Mustafa Pektemek ve Gavranovic’in muazzam anlaşmasıyla gelen gol, moral vermiş, umutları yeşertmişti ama bu sevinç hepi topu iki dakika sürdü. Talihsizlik mi desem, başka şekilde mi nitelesem bilemedim ama Yasir Subaşı’nın saçma sapan bir kafa vuruşuyla kendi kalesine attığı gol, bu zorlu mücadelede kırılma ânı oldu diyebiliriz.

İki dakika içinde yenilgiden beraberliğe gelen ev sahibi Kasımpaşa, bulduğu sürpriz sayının ardından iştahla Kayserispor kalesine gelmeye başladı. Elinde avucunda ne varsa sahaya yansıtan Paşa, istediğini elde etmek için çok da beklemedi. Sezonun flaş isimleri arasında yer bulmayı şimdiden başaran Umut Bozok, doğru bir zamanlamayla girdiği ceza alanında kendisine ikram edilen servisi pas geçmedi ve gereğini yaptığında ise bana göre maç çoktan koptu…

Kayserispor’un öne geçtiği, sonrasında ise geriye düştüğü ilk yarının ardından, ikinci 45 hamlelerle başladı. Emrah Başsan, Yasir Subaşı ve Gökhan Sazdağı’nı kenara alan Teknik Patron Hikmet Karaman, İbrahim Akdağ, Carlos Mane ve Miguel Cardoso seçeneğini saha sürdü ve 4-4-2’den üçlü savunmaya yatay geçiş yaptı ama karşılığını da üçüncü golü yiyerek gördü.

Elbette bu maç nezdinde Hikmet Hoca’nın oyuncu tercihleri tartışılabilir. Fakat bana göre üzerinde daha fazla durulması gereken nokta, oyuncu grubunun dikkatlerden kaçmayan isteksizliğidir. 6 haftadır devam eden yenilmezlik serisinin ardından Kasımpaşa önünde ortaya konulan futbolun ele avuca alınacak hiçbir tarafı yok ve izaha muhtaç bir durum var orta yerde.

Lig uzun ve zorlu bir maraton. Bu maraton içinde yenilgiler kaçınılmaz bir durum ama benim itiraz ettiğim nokta Paşa maçında sergilenen futbol. Kayserispor’un her maçta farklı bir performans sergilemesi ise ayrıca üzerinde durulmaya değer bir nokta.

Bu sert yenilginin ardından milli ara günleri başladı. Bu arada takım üzerinde derinlemesine bir analiz ve arıza tespiti üzerinde durmak, olmazsa olmaz koşul olarak karşımıza çıkıyor. Bir musibet bin nasihatten evladır derler ya, 15 günlük ara dönemi Kayserispor adına teşhis ve tedavi günleri ilan edilsin. Aksi halde sıkıntının önünü almak, zorlaşır, demedi demeyin…