Erhan KAN


İYİ Mİ, KÖTÜ MÜ?

Hes Kablo Kayserispor’da Hamza Hamzaoğlu’nun iki haftalık performansı alınan 2, kaybedilen 4 puan olunca camiayı pek mutlu etmedi.


Hes Kablo Kayserispor’da Hamza Hamzaoğlu’nun iki haftalık performansı alınan 2, kaybedilen 4 puan olunca camiayı pek mutlu etmedi. En önemlisi Göztepe maçının kazanılamaması. Zira böylesine sıkıntılı bir dönemde kendi sahanızdaki maçları kazanmanız şart. Aksi takdirde korkulu rüya görmekten kurtulamazsınız.

Trabzonspor, maçında ortaya konan futbolun tutar hiçbir yanı yok. Rakibiniz topa sahip olma, isabetli pas, şut atma gibi konularda sezon rekoru kırıyorsa, şapkanızı önünüze koymanız gerekiyor.

Evet, bu haftalarda alınan puan ortaya konulan futboldan daha önemli kabul. Ama, rakibinizin Trabzonspor ve oyuncuların motivasyonunun farklı olacağını da hesap edin. Bir de üstüne direklerden dönen topları ekleyin o zaman yekün daha net olarak ortaya çıkıyor.

Şimdi eleştirilerimizi sıralayalım ki sezon bittiğinde sonuç ne olursa olsun vicdanımız temiz olsun. Malum sezonda, sadece ligde kalmayı büyük bir başarı sayarak, doğruyu söyleyenleri suçlayacaklardır. Pazar günü Antalyaspor ile zorluk derecesi yüksek, önemi büyük bir maç oynayacağız. Bu maç artık bizim için olmazsa olmaz durumda. Bıçak sırtı bir dönemden geçiyoruz. Ya iyeye ya kötüye evrileceğiz.

Özellikle Hamza Hamzaoğlu’nun ilk iki maçta kazanamadığını düşündüğümüzde işin ciddiyeti daha net ortaya çıkıyor. Şimdi bu duruma “Kardeşim iki maçı kazanamadı ama kaybetmedi” diyecekler olacaktır.

Bizim durumumuzdaki takımlar için kaybetmemek değil, kazanmak önemli? Şu anda küme düşme hattının içinde olan takımların tamamı için bu konu öncelikli? Bir puanla kapattığımız maçlarda rakiplerin aldığı sonuçlar bizi avantajlıyken, dezavantajlı bir konuma getirdi. Bunu kimse unutmasın.

Trabzon deplasmanından bir puan getirdik havalarına girip, rehavete yol açacak her türlü açıklama ve eylemlerden uzak durulması, oyunculara bu işin daha bitmediğini üstüne basa basa birilerinin anlatması gerekli.

Antalyaspor müsabakası kolay olacak diye bekleyenler, biz kendi evimizde kazanırız diyerek kağıt üzerinde caka satanların biran önce normale dönerek camiaya daha farklı mesajlar vermesi son derece büyük önem taşıyor.