Erhan KAN


İLK KIVILCIM ÇAKILDRI

   Tam 8 maçlık galibiyet hasreti nihayet Kadir Has Stadı’nda son buldu.


   Tam 8 maçlık galibiyet hasreti nihayet Kadir Has Stadı’nda son buldu. Tam 9 golün atıldığı maçta Denizlispor’u 6-3 ile geçen Hes Kablo Kayserispor, ligde kalma adına yeni bir kıvılcım çaktı. Kalan son 4 hafta öncesinde havlu atmanın eşiğinden dönen Sarı-Kırmızılılar, camiayı yine taze umutlarla donattı.

   Bu maçın bir diğer önemli noktası ise yeni Teknik Patron Yalçın Koşukavak’ın görevine galibiyet ile başlaması oldu. Bu sezon pek alışık olmadığımız bir durum. Zira, daha önceki hocalar İçinde bırakın görevlerine galibiyet ile başlamayı galibiyete hasret görevi bırakmak zorunda kalanlar oldu. Bu konuda Bayram Bektaş’ın hakkını da yemeyelim. Sezonun ilk maçını kazanarak göreve başlamış ama ardından ortaya koyduğu performans ile fazla kalamamıştı.

   Dün akşam Kadir Has Stadı’nda oynanan mücadelenin neresini anlatalım bilmiyorum. Maça iyi başlayan temsilcimiz golleri de erken buldu. Bunun semeresini maç boyunca aldı desek yanılmayız. Birde konuk takımın 40. dakikada 10 kişi kalması maçın erken kopmasında en etkili neden oldu. Rakip takım oyuncuların ligi kafalarında bitirmiş olması, Ali Tandoğan’ın Recep Niyaz’a neden kadroda yer vermediği sorusu ve Hugo Rodallega’nın ısrarla gol atmama çabası temsilcimiz galibiyeti getiren faktörler olarak karşımıza çıktı.

   Hakemler için bundan sonra Hes kablo Kayserispor’dan tek bir yöneticinin bile sezon sonuna kadar tek kelime etmemesi inancındayım dün oynana maçı izledikten sonra.

   Futbol kalitesi olarak yerlerde sürünen bir maçta 9 gol atılması bile iki takımın ne kadar kırılgan olduğunu gösterdi aslında bize.

   Her neyse artık bu maç geride kaldı. Beklenen oldu ve Yukatel Denizlispor karşısından üç puan ile ayrıldık. Ama bu demek değil ki ligde kalmayı garantiledik. Kalan 4 maçımızın hepsi birbirinden önemli. Sadece bu da değil. rakiplerimizin alacağı sonuçlarda bizim durumumuza etki edecek önemli bir faktör. Bu galibiyetin seri haline gelmesi, önce Malatya deplasmanında ardından iç sahada Gaziantep galibiyeti ile ligde kaldığımızı herkese net bir şekilde ifade etmemiz şart.