Erhan KAN


HIZLANDIRILMIŞ LİG NE GETİRİR?

Bölgesel Amatör Lig’de nihayet tarih netleşti. Tam anlamıyla arapsaçına dönen lig, statü ve fikstür konusu yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı.


Bölgesel Amatör Lig’de nihayet tarih netleşti. Tam anlamıyla arapsaçına dönen lig, statü ve fikstür konusu yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. İlk olarak 4 takımla katılmayı düşündüğümüz ligde TFF’nin bu konuda fikrini değiştirmesi sonucu Yahyalıspor ve Develispor lige katılmama kararı aldı. Durum böyle olunca da sadece ligde iki temsilcimiz kaldı. Bu sezon ligde gönlümüz Talasgücü ve Emar Grup FK ile birlikte olacak.

Ligin kimseye bir tat vermeyeceği aşikar. Zira statü yine değişince 4 takımlı grupta oynayacağımız çift devreli lig maçları kısa sürecek. Ardından üçüncü lig yolculuğu grup birincilerinin aralarında oynayacağı maçlar ile devam edecek. Takımların yaptığı büyük hazırlıklar, harcadığı yüklü miktardaki paralar bir anlamda yerini bulmuş değil. Zira, kadrolar geniş bir lig için dizayn edildi.

Pandeminin gölgesinde bu sezon oynanacak mı oynanmayacak mı sorularının sorulduğu BAL başlıyor ama akıllarda büyük soru işaretleri var. Ligin boyu bir kere çok kısa olacak. Bu da sürprizlere açık olacağını gösteriyor. Yapılan bir puan kaybının telafisi çok ama çok zor olacak. Bu da bir anlamda katılan kulüplere haksızlık… Daha önce Kayseri takımlarının aynı grupta olmasının planlandığı statü rafa kaldırıldı. Yerine Çorum ve Sivas’tan birer takım eklendi.

Bu durumda Kayseri takımlarının özellikle kendi aralarında oynayacağı maçları çok daha önemli bir konuma getirdi. Herkesin hak ettiği başarıyı kazanmasını dilemekten başka bize düşen bir şey yok ama bu kolay olmayacak. Büyük sürprizlerin yaşanabileceği, hataların telafisinin olmayacağı bir serüvenden farksız.

Üçüncü Bölge 5. Grup’ta yer alacak olan her iki takımımıza da başarılar diliyorum. Bundan sonraki süreç daha farklı işleyecek. Takımların oluşturduğu stratejiler tamamen değişecek. Yeni stratejiler kurulacak. Tüm bunlar yapılırken umarız kazanan Kayseri takımları olur, Kayseri olur. Yaşanan tüm sıkıntıların gölgesinde kısa sürede gerçekleştirilecek olan bu ligin sonunda gülen takımın Kayseri’den olması tek dileğimiz olsun, isim önemli değil logosunda Kayseri yazsın yeter…