Erhan KAN


HER ADIM ÇOK ÖNEMLİ

Hes Kablo Kayserispor’da bugün yapılması planlanan genel kurul muhtemelen ertelenecek.


Hes Kablo Kayserispor’da bugün yapılması planlanan genel kurul muhtemelen ertelenecek. Çok büyük bir gelişme yaşanmazsa bu konuda tüm adımlar bir hafta sonraya kalacak. Yönetim konusunda yaşanacak olan gelişmeler için bir hafta daha beklemek zorundayız. Zira, yönetim listesinin düşeceği ve daha kompakt bir yönetim kurulacağı konuşuluyor.

Geldiğimiz nokta da şu ana kadar yönetim ile ilgili isimler gündeme gelmedi. Sadece bunu biliyoruz ki birkaç farklı yerden gelecek teklifler ve öneriler ile parçalı bir yönetim oluşturulacağı. Hem iş yapacak hem de maddi anlamda destek verecek yöneticiler topluluğunun ortaya çıkması kulübün elini güçlendirecek. 

Malum yine Süper Lig’de en az harcama limitine sahip olan kulüp biziz. Bunun bir şekilde tolere edilmesi gerekli. Bunun yolu da maddi açıdan güçlü bir yönetimin oluşturulmasından geçiyor. Zira, yapılacak olan transfer çalışmalarında maddi gücün önemi bir kez daha ortaya çıkacak. Limit de alt seviyede olduğuna göre bunun yönetim eliyle güçlendirilmesi gerekiyor.

Transfer konusunda elbette ki afaki rakamlarla adımlar atılmayacak. Bir de elimizde takımda düşünmediğimiz yabancılar konusu var. Bu oyuncuların sözleşmelerinin fesih edilmesi bile bize bir transfer dönemi kadar maliyet getirecek. Bu nedenle atılacak adımlarda tam manasıyla çok dikkatli olunması gerekiyor.

Özellikle son günlerde transfer konusunda dışarıya tek satır bilgi sızmıyor. Çevreden derlenen bazı isimler var ama gerçek ile örtüşmüyor. Kimi isimler çok pahalı, kimilerininse ilk tercihinin Kayserispor olması imkânsıza yakın. Bu nedenle hedefler konusunda da ciddi soru işaretleri var. Bir çok şey genel kurul sonrasında netlik kazanacak. Bunu öğrenmek içinde bir hafta daha beklememiz gerekecek.

Ama son günlerde yapılan açıklamalar ve yapılamayan konuşmalar bize gösteriyor ki bu sezonda maddi anlamda sıkıntılı ve çalkantılı bir sezon olacak. Tek dileğimiz bu durumun saha içine yansımaması.