Memduh BORAZAN


HELAL OLSUN SANA SİLVİU

Her şeyi bir kenara bırakalım… Sonucu, kötü futbolu kartları, kararları, hakemi…


Her şeyi bir kenara bırakalım…

Sonucu, kötü futbolu kartları, kararları, hakemi…

Silvi Lung ile ilgili konuşalım, yazalım çizelim.. İşte kalecilerin kalecisi Lung budur.

Görevden kaçmayan, sakatlık uğruna takımını sırtlayan, sakatlansa dahi kurtarışlar yapan başarılı file bekçisi Lung o mucize geceye damga vurdu. Eğer o gece Lung gününde olmasaydı, kalitesini konuşturmasaydı hiç düşünmek bile istemiyorum.

Maçı çıplak gözle olmasa bile ekranda gözümü kırpmadan takip ettim. İlk 20 dakika hallaç pamuğuna döndü, temsilcimiz Hes Kablo Kayserispor. Bu kadar aciz, bu kadar ruhsuz, bu kadar futboldan uzak oyuncu topluluğu sanki sadece Kayserispor çatısı altında toplanmıştı o gece. Yani Galatasaray oynuyor, atamıyor, bir başka deyişle gecenin kahramanı, aslanı Silviu Lung kurtarıyor. Takım sadece Lung üzerine kurulmuş (!) kurtar kurtarabildiğin kadar. 7 net pozisyon kurtardı Rumen kalci Silviu Lung.

Yani ilk yarı 7-0 bitebilirdi. Sakatlık uğruna, kariyeri uğruna, belki de daha ciddi sakatlık geçirebileceğini bile bile takımını sırtladı. Eeee, sadece bu takımda bir Lung mu oynayacak?. Bakmayın sonuca kötünün kötüsü, rezaletin rezaleti bir geceyi mucizeye çeviren iki kahramandan biri de bir diğer kaleci İsmail Çipe. Sihirli eller devrede.. Gecenin en fazla konuşulan iki kalecisi… Helali hoş olsun aldıklarınız. Hak ediyorsunuz. Daha fazlasını hak ediyorsunuz. Lung sonrası kaleye geçti ve en az 4 net pozisyonu kurtardı Çipe…

Çipe ve Lung…

Gecenin 2 ismi…

Heykeli dikilecek kaleciler…

Tarihi yenilgiden takımı kurtaran, 1 puan alan Çipe ve Lung’u ayakta alkışlıyoruz.

Sonuç olarak Hes Kablo Kayserispor, o gece iki kalecinin sihirle elleri ile 1 puan aldı… Eksik oynadı, maç başından beri kötü oynadı. Geriye düştü, beraberliği sağladı ve puanı kaptı. Ne yapalım kötü futboluna alışmıştık, iyi futbol oynadığı zaman kazanamıyor (!) bırakalım da kötü onlasın tabelada mutlu olalım.

Geçti gitti…

İzi kaldı bu maçın…

1 puan hanede, etti 7 puan…

Bakalım sırada ki maç nasıl olacak.