Erhan KAN


HEDEFLER VE HAYALLER!

Hes Kablo Kayserispor’da yeni sezon için çalışmalar yine sessiz sedasız devam ediyor.


Hes Kablo Kayserispor’da yeni sezon için çalışmalar yine sessiz sedasız devam ediyor. Sportif Direktör Ali Naibi ve Teknik Direktör Yalçın Koşukavak’ın kafa kafaya verdikten sonra başlattıkları çalışmalar için yönetime de bir rapor verildiğini düşünüyorum diyeceğim de hangi yönetime verilir ki rapor? Şöyle revize edelim cümleyi Kulüp başkanı Berna Gözbaşı’na rapor verilmiştir…

Zira kulüpte 19 Haziran’da yapılması planlanan genel kurul yine ertelendi. Bir hafta daha yönetim netleşmeden çalışmalar devam edecek. Tüm kararları Ali Naibi alacak ve uygulayacak. Bu durum bana ilginç geldi doğrusu. Yönetimin tam olarak belli olmasından sadece iki gün sonra takım çalışmalara başlayacak. Halledilmesi gereken o kadar çok iş varken bu durum biraz abes geldi bana.

Takımın sezon çalışmalarına mümkün olduğu kadar eksiksiz başlaması gerekli. Ama iki gün içinde seçilecek olan yönetim neler yapabilir ki? Bu nedenle iş tamamen sportif direktörün elinde. O zamana kadar gerekli çalışmayı yapacak, takımı oluşturacak ve gelecek yöneticiler sadece onaylamakla yetinecek. Zira onaylamayıp başka bir politika önerseler bile bu politikayı yürütecek zaman olmayacak.

Ali Naibi’nin açıklamalırı da oldukça iddialı. İlk açıklamasında Kayserispor’un Avrupa Kupaları’nda mücadele edeceğini söyledi. Umarım bu gerçekleşir. Ama Başkan Berna Gözbaşı’nın her konuşmasında borçlardan söz etmesi, takımın iki sezon yaşadığı sıkıntılar, eldeki kadronun yetersizliği bana bu durumun pek gerçekçi olmadığını gösteriyor.

Şunun altını çizelim, beklentileri ne kadar yüksek tutarsanız yaşanabilecek bir başarısızlıkta camianın hayâl kırıklığı o kadar artacaktır. Ufak bir önerim olsun bu konuda Ali Naibi’ye… Beşiktaş’ta her zaman büyük hedefler peşinde koşmuş olabilirsiniz. Bütçeniz ve camianız bu işe alışkın olabilir. Ama burası Kayserispor… Dinamikleri çok farklı. İleride çok daha zor durumda kalmama adına camiaya ütopya tarif etmeyi bırakıp gerçekçi hedefler gösterirseniz sizin için daha iyi olacaktır.

Diyorum ya inşallah bu sezon Avrupa Kupaları’na gider. Ama, tam tersi olup yine kümede kalma yarışı verirse Kayserispor camiası bu hayâl bezirgânlığının da hesabını senden sorar.

Nabza göre şerbet vermek yerine gerçekçi hedefleri camiaya sunmak çok daha sağlıklı olacaktır…