Erhan KAN


HAYIRLI OLSUN

Son dönemde spor camiası ile ilgili birbirinden önemli kongreler peş peşe yapılıyor. ASKF’nin ardından son olarak TÜFAD’ın genel kurulu tamamlandı.


Son dönemde spor camiası ile ilgili birbirinden önemli kongreler peş peşe yapılıyor. ASKF’nin ardından son olarak TÜFAD’ın genel kurulu tamamlandı. Sırada Kayserispor kongresi var. Spor kulüpleri ise pandemi sürecinde yapamadığı kongreleri bir bir tamamlıyor. Geçtiğimiz gün yapılan TÜFAD Eğitim Tesisleri’nde yapılan kongre bir anlamda yine spor camiasının buluşma noktası oldu.

Uzun süredir birbirini göremeyen spor adamları bu kongreyi bir anlamda hasret giderme noktası olarak gördü. Pandemi kurallarının uygulandığı ve açık alanda yapılan kongrede Osman Yozgat tek aday olarak girerek başkanlığa seçildi.

Kongre öncesinde sosyal medyada yapılan yorumlarda kongre sürecinin sessiz bir şekilde yürütüldüğü yönünde serzenişler vardı. Ancak süreç tamamen gerektiği şekilde, gerekli duyurular yaparak işletildi. Daha önceki dönemlerde ne yapıldıysa bu süreçte de aynısı tekrarlandı. Ne ekstra bir şey ne de eksik bir durum söz konusu olmadı.

Konuyu dikkatli şekilde takip eden herkesin haberi net şekilde oldu. Zira ilçelerden bile yoğun katılımın olması bunun en iyi örneği diyebiliriz. Kongreye gelenler belki de TÜFAD’ın Türkiye’ye örnek olacak tesislerini ilk kez göme imkanı buldu. Bu tesislerin yeniden spora kazandırılmasında payı olanlara bu şehrin bir teşekkür borcu var. Bunun altını bir kez daha net şekilde çizelim.

Spor camiasının elinden kayıp gidecekken devreye giren TÜFAD burayı yeniden bir spor yuvasına dönüştürdü. Yapılan çalışmaların büyüklüğü gidip tesisleri görmeden anlaşılamıyor. Çok büyük bir tesis ve yapılması gerekenler çok. Ama bu işin altından başarılı bir şekilde kalkılmış. Kayserili antrenörlerin en verimli şekilde zaman geçirebileceği bir mekan olmuş ki kapısı sonuna kadar herkese açık.

Yapılan eğitim çalışmalarında önceden yer bulma derdi büyük boyutlara ulaşırdı. Şimdi kendi tesislerinde her türlü eğitim faaliyetlerini yürütebilecek bir TÜFAD var. Dedik ya Türkiye’ye örnek diye. Hiçbir ilde TÜFAD şubelerinin böyle bir tesisi bulunmuyor.

Osman Yozgat ve yeni yönetimi yine önemli çalışmalar yapmak için kolları kongre itibari ile sıvamış durumda. Ne diyelim Kayseri ve spor camiasına hayırlı olsun…