Metin SÖNMEZ


HAKEMSİ KİŞİ SAÇMALIKLARI

Kayserispor, Alanya’da hakem gadrine uğradı.  Denk takımların dengede giden mücadelesinin sonucunu hakem Emre Kargın ve VAR tayin etti.


Lig’de aynı puana sahip Alanyaspor-Kayserispor karşılaşması yüksek tempoda başlamadı ama tarafların oynama hedefli futbolu zaman zaman seyir zevki yüksek anlara tanık etmemize yetti. Elbette çok üretken bir 90 dakika izlemedik ama iki tarafın da ciddi pozisyonlar ürettiği dakikaları bir kenara not olarak iliştirdik. Denk takımlar ve dengede giden bir mücadele dedik ya cümlenin ilk başında, aynen öyle bir müsabaka işte.

  İlk 45 dakikada karşılıklı birden fazla gol olabilirdi ama olmadı. Sonrasında ise, yani ikinci yarıda tarafların benzer futbolu devam etti. Maçın her anı beraberlik kokarken ve artık uzatma dakikaları oynanırken, bu durumu içine sindiremeyen bir kişi vardı; o da maçın hakemi Emre Kargın’dı. Kendisi, her anlamda beraberliği hak eden iki takımın bu tavrını içini sindirememiş olsa gerek ki, saçmaladıkça saçmaladı. Hem de VAR ekibiyle birlikte.

  Tane tane anlatalım da, herkes duysun, bilsin… Mücadelenin sonuna hakem Kargın tarafından 6 dakika ilave edildi. Bu sürenin 2. dakikasında ev sahibi Alanyaspor seberst vuruş kullandı, akabinde gol oldu. “Ofsaytımsı” değil, ofsayt olduğu aşikâr bu pozisyon tam 6 dakika VAR tarafından incelendi, hakemsi kişi monitöre çağrıldı, gitti, golü iptal etti. 6 dakika VAR neyi inceledi, anlayabilen beri gelsin. VAR’da görev yapar Özgür Yankaya ve Mert Güzenge’yi avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlıyorum(!) Bravo size(!) Harikaydınız(!!!)

  Bakın şimdi, hakem ve VAR saçmalığının süresi 6 dakika sürdü ya… Uzatmada oynanan da 2 dakikalık bir zaman dilimi vardı. Yani mücadele başladığında en fazla 5 dakika daha oynatıp düdüğü çalması gereken Kargın hakem, deyim yerindeyse maçı sündürdükçe sürdürdü, ta ki Alanya takımı golü atana kadar… Ayıptır, yazıktır, günahtır kardeşim şu yaşananlar Türk futbolu adına.

  Bu hakemlerin topyekûn ayıbıydı…  Elbette 90+13’te Oğuz Aydın’ın attığı golde de Kolevetsios’un tefrişatçı gibi davranması da bir başka ayıp olarak kayıtlara geçti.

  Hâsılı, Kayserispor mağlubiyeti hak etmediği halde Alanya’dan puansız dönmek zorunda kaldı.