Erhan KAN


GÜZEL ŞEYLERDE OLUYOR

Hes Kablo Kayserispor’da artık gözler gelecek sezona çevrilmiş durumda. Sıkıntı ve stres dolu geçen 2020-2021 sezonunu bir kenara bırakmak zorundayız.


Hes Kablo Kayserispor’da artık gözler gelecek sezona çevrilmiş durumda. Sıkıntı ve stres dolu geçen 2020-2021 sezonunu bir kenara bırakmak zorundayız. Elbette geçmişten gerekli dersleri almak son derece önemli. Alınmayan her ders camiaya pahalıya patlıyor. Ama tarihe saplanıp kalmakta işin farklı bir boyutu ve yarar sağlayacak bir yanı yok.

Son günlerde camia içerisinde bir birlik-beraberlik havası gözlerden kaçmıyor. Özellikle kulüp için yapılan toplantılar yeni sezon öncesinde önem arz ediyor. Şehrin ileri gelenlerinin bu şehrin dinamiklerini harekete geçirmek için yol alması gelecek adına umut veriyor.

Tesislerde daha önemli daha verimli toplantıların yapılması tüm camianın ortak görüşü. Sponsor bulunması, destek konusunda yol açıcı, maddi konularda kulübün elini rahatlatacak adımların atılması elbette ki şehrimizin ileri gelenlerinin görevi. Artık, belediyelerin yardım yapması gibi bir durum söz konusu değil. O zaman yapılması gereken tek şey, sponsor bulunması konusunda yardımcı olunması.

Transfer yasağının gelmesini fazla büyütmeye gerek yok. Mevcut yönetim bu yasağı kısa sürede kaldıracaktır. Elbette ki öncelik yeni yönetimin oluşturulmasında olacak. Peki yeni yönetim nasıl olacak? Geçtiğimiz dönemlerde ki gibi Berna Gözbaşı’nın tüm işleri omuzlayacağı bir yönetim olmaması önemli.

Bu kez göreve gelecek yönetimin, futbol konusunda daha deneyimli, futbol konusunda Berna Gözbaşı’na yardımcı olacak, maddi olarak da destek verecek isimlerden oluşmalı. Bu yaklaşımı Berna Gözbaşı’nın desteklemesi çok önemli. Hem kulüp içindeki işlerin görev dağılımı ile daha kolay çözülmesi hem de istişare mekanizmasının sağlıklı şekilde yürütülmesi için böylesine bir yönetim oluşumu çok büyük önem taşıyor.

Yönetimin oluşmasından sonra gerekenler bir bir yapılacaktır. Öncelikle yönetimin net şekilde ortaya çıkmasının ardından önemli konular sırasıyla çözüm yoluna girecektir elbette. Öncelikle Yalçın Koşukavak ile devam gibi bir hava esse de ben yeni yönetim ile birlikte bu kararın gözden geçirileceğine inananlardanım. Ardından transfer yasağının kaldırılması ve transferin başlaması adımları birbirini izleyecektir.

Bir daha aynı stresi aynı sıkıntıları yaşamamak için özellikle yönetim içindeki istişare mekanizmasının son derece iyi bir şekilde işletilmesinin önemini bir kez daha belirtelim.