Erhan KAN


GÜZEL GÜNLERE DOĞRU

Tünelin sonunda ışık göründü…Hes Kablo Kayserispor’un son iki haftada hanesine yazdırdığı 4 puan umutların yeniden yeşermesine, rakiplerin ise daha fazla strese girmesine neden oldu.


Tünelin sonunda ışık göründü…

Hes Kablo Kayserispor’un son iki haftada hanesine yazdırdığı 4 puan umutların yeniden yeşermesine, rakiplerin ise daha fazla strese girmesine neden oldu. Bu durum, camia içinde “Ligde kalacağız” sözünün artık daha yüksek sözle söylenmesinin de önünü açmış oldu.

Kalan üç haftada rakiplerimizden alacağımız skorlar elbette ligdeki kaderimizi daha net bir şekilde ortaya koyacak. Ama biz ve rakiplerimizin maçlarını kıyasladığımızda avantajın bizde olduğunu söylemek zor değil.

Özellikle Cumartesi günü kendi evimizde oynayacağımız Gaziantep FK maçı bir anlamda ligde kaldığımızı tamamen ilan edeceğimiz bir doksan dakika olacak. Bu maçtan alacağımız 3 puan bizim gelecek sezonda bu ligde devam edeceğimizi ilan etmemiz için son derece önemli.

Ama şunu da bir kenara not edelim, Gaziantep maçı kolay olmayacak. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Kağıt üzerinde favori gibi görünsek bile rakibin ligde farklı hesapları var ve bunları yerine getirmek için pes etmeyecektir.

Bunun içindir ki biz kendi göbeğimizi kesme adına rakiplerin hedeflerini değil, kendi hedeflerimizin peşinden koşarak, sahada kazanarak mutlu sona bir adım daha yaklaşmalıyız.

Gaziantep maçının ardından Başakşehir ve Fenerbahçe ile zorluk derecesi yüksek maçlar oynayacağımızı kimse unutmasın. Erzurumspor’un son haftayı BAY geçecek olması, Ankaragücü’nün bize nazaran daha zor maçlara çıkacak olması ibrenin bizden yana dönmesine neden oluyor.

Son derece zor geçen bir sezonun finaline geldik artık. Üç maç, üç final…

Tüm bu maçlardan bizim alacağımız sonuçlar kadar rakiplerimizin alacağı sonuçlarda büyük önem taşıyor. Bunu üzerine basa basa söylemekte fayda var. Artık, yönetim, teknik kadro, oyuncular, taraftar kısacası tüm camia bu üç maç için birlik, beraberlik içerisinde gerekeni yapmak için uygun adım yürümek zorunda. Başaracak bir final sürecimiz var.

Zira kimse unutmasın. Kayserispor bu şehrin en önemli markasıdır ve kimseye ait değildir. Kayserispor’un küme düşmesi şehrin küme düşmesidir.

Bu kötü senaryoları düşünmek bile bize artık zul geliyor. Bunun içindir ki Gaziantep maçını kazanarak güzel günlere hep birlikte yelken açalım…