Memduh BORAZAN


GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR!

Milli maç arası, yerel seçimler derken futbola hasret kalmıştık doğrusu…


Milli maç arası, yerel seçimler derken futbola hasret kalmıştık doğrusu… 16-17 günlük aranın ardından lig heyecanı dün oynanan maçlar ile başlarken, biz bugün yeniden yeşil sahalara inmenin heyecanını yaşayacağız. Lige verilen bu uzun ara öncesinde moralimizin pekiyi olduğunu söyleyemeyiz. Galibiyet hasreti ile girdiğimiz bu ara sonrasında rakibimiz bugün kendi evimizde Kasımpaşa olacak…

Gerçekten zor güçlü bir rakip ile yeniden lige başlamak yanında sıkıntılar getirebilir. Ligde stres yaşamayan bu nedenle iyi futbol oynayan İstanbul ekibi karşısında galibiyet dışında bir düşünce taşımamız düşünülemez elbette. Evet, kazanamıyoruz ama biz de futbol olarak ligde kalburüstü takımlardan bir tanesiyiz. Bunu kimse inkâr edemez. Son haftalarda aldığımız kötü sonuçlarda şanssızlığında etkisi büyük. 

Burak Yılmaz ve öğrencilerinin en önemli amacı bu şanssızlığı geride bırakmak. Zira iyi oynarken kazanamamak artık takım üzerinde stres yaratmaya başladı. Bu şanssızlığı geride bırakarak üç puan ile tanışmak önemli. Özellikle kendi sahamızda oynayacağımız her maç final havasında bunu söylemeye bile gerek yok. 

Bugün maçın saati iftar sonrasına denk geliyor. İftarlar açıldıktan sonra tribünlerdeki yerimizi almamız için yeteri kadar zaman var. Bilet fiyatları da göreceli olarak hesaplı. Kale arkası tribünleri gerçekten ucuz. Diğer tribünler için de pahalı diyemeyiz. Bu nedenle tribünlerden önemli bir destek beklemek yersiz olmaz. 

Yönetimin bu maç için özel organizasyonlar yapması gerekir miydi? Bence gerekirdi. Maçın önemi ortada. Sadece bilet fiyatlarında indirim ile yetinen yönetime karşılık teknik ekip ve oyuncular taraftar desteğine ihtiyaç duyacaklar. Lige verilen arayı çalışarak ve eksiklerini gidererek değerlendiren oyuncu grubuna destek son derece büyük bir önem taşıyor. 

Ligde daha sıkıntılı günler yaşamamak adına Kayseri’de her maç üç puan parolası önemli. Beraberlik bile artık bizi kesmeyecek.

Kazanacak güçte miyiz? Elbette evet. Şanssızlık yaşıyor muyuz? Maalesef ona da evet. Bugün tüm Kayseri gönül birliği, güç birliği yaparak artık bu şanssızlıkları geride bırakmanın günüdür. 

Biran önce ligde kaldığımızı resmen ilan edip, gelecek sezonlar için planlama aşamasına geçmemiz önemli. Saha dışı etkenleri bir kenara bırakıp bugün saha içinde, tribün içinde birleşerek Kayseri’nin gücünü gösterme günüdür.  O zaman önce iftar, ardından tribün diyoruz ve tüm oyuncularımıza canı gönülden başarılar diliyoruz.