Metin SÖNMEZ


GECEYLE GÜNDÜZ GİBİ

Yazık, çok yazık oldu Kayserispor’a.


Son haftaların formda iki takımını karşı karşıya getiren bu zorlu mücadelenin daha başında Bernard Mensah’ın Emrah’ın asistinde önce Fatih Kuruçuk, ardından da kaleci Münir’i çarşıya pazara göndererek attığı gol ve sonrasında sergilediği futbol, umut vadetti. İlk 45 dakika içinde ayakta kalan, öne geçmenin avantajı ve özgüveniyle oynayan Kaşyserispor, ev sahibi Hatayspor’un zaman zaman etkili olduğu anlara rağmen, istediğini elde ederek soyunma odasının yolunu tuttu.

  Aslına bakarsanız, önde girilen bir ilk yarı sonrası ikinci 45’in daha kolay geçmesi gerekiyordu. Zira Hatay takımının elinde avucunda ne varsa hücum edeceği, Kayserispor’un da kontralar ile farkı ikiye çıkarması işten bile değildi ama Hatayspor’da Lobzhanidze hamlesi her şeyi altüst etti desek yerli yerinde olur. Gürcü oyuncu fırtınası 52. dakikada asiste imza atarken,  tecrübeli Diouf’a beraberlik sayısını kaydetmek kalmıştı. Tabii ki bu yenilen golde savunma manasında yanlış duruşun bedeli ağır oldu.

İyi bir 45’in ardından, Kayserispor adına iyi şeylerden bahsedeceğimiz bir zaman dilimi oldu mu diye düşünüyorum ama yok… İkinci yarı neredeyse Kayserispor’un yarı alanında oynandı. Erken gelen beraberlik golü ise Hatayspor’u daha da iştahlandırdı ve adeta sarı-kırmızılı takımın kalesini abluka altına ardı. Nitekim 71’de bu kez Dimitrios Kolevetsios’un bir anlık gafletinin faturası, ikinci golü getirdi ev sahibine… Sonrası doğal olarak, işi ağırdan deyim yerindeyse zamana oynayan Hatay’a karşı ne yazık ki yine de etkili olamadı Kayserispor.

Geceyle gündüz kadar farkın çıktığı ikinci yarıda hiçbir varlık gösteremeyen Kayserispor’da geriye düştükten sonra bir refleks olur mu beklentisinin içine girenler sükut-u hayale uğradı. Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın art arda yaptığı hamleler de tutmayınca, yenilgi kaçınılmaz oldu. Tam bu noktada şunu da ifade etmekte yarar var; evet maç 2-1 bitti ama özellikle ikinci yarıda Hatay’a karşı verilen pozisyonlar, endişe yarattı. Hem Lung faktörü, hem de galibiyete ulaştıktan sonra ev sahibinin futbol laubaliliği farkın daha da açılmasını önledi.

İşini hülasası şu: Özellikle iki gol öncesi yapılan pozisyon hatalarını tüm takım oturup birlikte izlemeli ve ders çıkarmalı. Bu maç günahlarıyla sevaplarıyla geride kaldı, yüzümüzü Galatasaray maçına dönmeliyiz ama daha fazla bir ciddiyetle…