Erhan KAN


ERCİYES A.Ş’YE AÇIK BİR ÖNERİ

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ilimizi temsil eden Bellona Kayseri Basketbol’da işler pek yolunda gitmiyor. Konu ise yine maddiyat…


 

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ilimizi temsil eden Bellona Kayseri Basketbol’da işler pek yolunda gitmiyor. Konu ise yine maddiyat… Para konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Aslına bakarsanız kurumsal bir kulüp. İyi bir kadro, iyi bir teknik ekip ve tecrübeli bir yönetime sahip. Ama ülkemizde basketbola gözle görülür bir destekleme olmadığı için tamamen öz kaynaklar ile yola devam etmek zorunda. Ee haliyle böyle olunca iş şehire düşüyor. Ama şehirde bekleneni veremiyince acı bir tablo ortaya çıkıyor.

Oysa bu kulüp Kayseri’yi Avrupa’da başarı ile temsil ederek önemli derecede reklamını yapıyor. Ama gel gör ki karlığı maalesef ilgisizlik oluyor. Başantrenör Ayhan Avcıya bir dokunan bin ah işitiyor. Borç paralar ile gidilen deplasmanlar, oyunculara yapılamayan ödemeler, hatta ve hatta oyuncular için tutulan evlerin kiralarının bile ödenememesi durumu var. Tüm bunları büyük bir soğukkanlılıkla anlatsa da emenim için kan ağlıyor.

Bir de işin diğer yüzü var. Son dönemde ilimizin incisi haline gelen bir Erciyes Kayak Merkezi gözümüszün önünde duruyor. Muhteşem tesislerin yapıldığı Erciyes Dağı’nı iyi bir şekilde tanıtıp, turist çekmek için büyük paralar harcanıyor. Hem kış sporları, hem bisiklet ve kros, hem de yüksek irtifa kamp merkezini Avrupa ve dünyaya açmaya çalışıyoruz. Dedik ya Bellona Kayseri Basketbol çok önemli bir tanıtım yapıyor diye… Ee Erciyes’in de tanıtıma ihtiyacı var diye devamlı kulis yapmıyor muyuz?

O zaman bu iki değeri neden birleştirmeyelim? Kurulduğu günden beri neredeyse her sezon isim değiştiren kulübün isminin Erciyes ile özdeşleştirebiliriz. Erciyes’i tanıtmak için harcanan miktarın küçük bir kısmı ile bu kulüp çok önemli başarılar elde ederek beklentilerin üzerinde bir reklam yapabilir. Hatta formasında bile kayak ve kış sporları ile argümanlar kullanabiliriz. Böylece şehrimizin iki önemli değeri birbirine destek vererek yoluna devam edebilir. Hem basketbol kulübümüz her sezon sponsor aramaz, hem de Erciyes çok önemli bir tanıtım mecrasına kavuşabilir.

Özellikle hedef kitlesi, Rusya ve Avrupa ülkeleri olduğunda kadın basketbolunun son derece büyük değer verdiği ülkeler olarak dikkat çeker. Kadın basketbolu ile hem Erciyes’in hem de buradaki tesislerin tanıtımı çok iyi şekilde yapabilir. Sadece Erciyes’te bulunan özel işletmelerin küçük katkıları ile dahi takım önemli mesaeler alabilir. Bir de buna Erciyes A.Ş.’yi eklerseniz bence tadından yenmez. Çok zor bir durum değil. Sadece iyi planlama, ileriye dönük siyaset ve şehir sevgisi ile yapılabilicek bir şey.

Bu konuda basketbol takımına her daim önemli destekler veren ve hayatta kalması için çok ince çalışmalar yapan Sayın Mehmet Özhaseki’nin vizyonu ile bu projenin hayata geçmesi çok uzak değil. Buradan hem Sayın Mehmet Özhaseki’ye hem de Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı’ya seslenelim.  Böyle bir güç birliği şehrimize güç katmaz mı?