Erhan KAN


EN ZOR SERİ!

Yukatel Kayserispor’u zorlu bir süreç bekliyor. İlk olarak bu hafta sonu cumartesi günü ligin şampiyonluk adaylarından Trabzonspor ile karşılaşacak olan Sarı-Kırmızılı temsilcimizi ardından yine zorluk derecesi yüksek maçlar bekliyor.


 

Yukatel Kayserispor’u zorlu bir süreç bekliyor. İlk olarak bu hafta sonu cumartesi günü ligin şampiyonluk adaylarından Trabzonspor ile karşılaşacak olan Sarı-Kırmızılı temsilcimizi ardından yine zorluk derecesi yüksek maçlar bekliyor. Geride kalan 7 haftada toplanan 11 puanın önemi de işte tam burada ortaya çıkıyor.

 Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor, İttifak Holding Konyaspor, Vavacars Fatih Karagümrük ve Fenebahçe maçları gerçekten zor geçmeye aday maçlar. Cumartesi günü oynayacağımız Trabzonspor maçının ardından yine ince bir nüans var. Aytemiz Alanyaspor ve İttifak Holding Konyaspor maçlarını deplasmanda oynayacağız. Yani milli maç arasının ardından üs üste iki zor deplasmanda ter dökecek olan Kayserispor için kritik günler başlıyor.

Önümüzdeki 5 hafta oynayacağımız rakiplerin tamamı ilk 10 içinde yer alan takımlar. İkisi ise şu anda Süper Lig’de ilk iki sırayı paylaşan takımlar. Bu durum bile girdiğimiz periyodun ne kadar zorlu geçeceğini gösteriyor. Ama şunu da belirtelim bugüne kadar oynanan futbol bizim kadar karşılaşacağımız rakiplerimizin de işlerinin zor olacağını gösteriyor. Zira unutulmamalı Kayserispor’da şu anda ilk 10 takım arasında yer alıyor.

Kayserispor’da şu anda en büyük handikap deplasman maçlarında yaşanıyor. Bu durumun çözülmesi bizim için büyük önem taşıyor. Bu beş maçlık önemli serinin üç maçını da dışarıda oynayacağız. Hem deplasman hem de kendi evimizde oynayacağımız maçlarda rakiplerin büyük hedeflere sahip olması bizim içinde hem gücümüzü görme hem de hedefimizi daha net belirleme açısından faydalı olacak.

Takımda eksik sayısının az olması sevindirirken, böyle devam etmesi ise tek temennimiz. Defans ve ortasaha konusunda sıkıntı yaşamayan Kayserispor’da forvet konusu biraz çetrefilli. Özellikle Gavranovic’in artık sahadaki yerini alması gerekiyor. Eğer beklentileri karşılarsa İsviçreli oyuncu takım içinde önemli bir eksiği gidereceği gibi alınacak sonuçların pozitif olması konusunda da önemli bir adım atılacaktır.