Erhan KAN


EN BÜYÜK TEHLİKE REHAVET

Yukatel Kayserispor, Süper Lig’in 7. Haftasında son derece önemli bir karşılaşmaya çıkacak. Yarın, deplasmanda Giresunspor’a konuk olacak olan temsilcimiz, bu maçtan da puan çıkartarak yükselişini sürdürmekte kararlı.


Yukatel Kayserispor, Süper Lig’in 7. Haftasında son derece önemli bir karşılaşmaya çıkacak. Yarın, deplasmanda Giresunspor’a konuk olacak olan temsilcimiz, bu maçtan da puan çıkartarak yükselişini sürdürmekte kararlı. Haftaya genel anlamda baktığımızda Sarı-Kırmızılı temsilcimizin Giresun deplasmanından üç puan ile ayrılması durumunda haftayı 3. Sırada tamamlama ihtimali bile var. Elbette bu sadece temsilcimizin alacağı skor ile değil, rakiplerinde alacağı skorlarla alakalı. 
Galatasaray karşısında ortaya konulan iyi futbol ve alınan 3-0&’lık galibiyet zorlu Karadeniz deplasmanı öncesinde bizleri umutlandırıyor. Ama şunu da unutmayalım. Giresunspor son maçında Fenerbahçe’ye 2-1 mağlup olsa dahi bir penaltı kaçırdı. Yani puan çıkarmaya çok yakındı. Yeşil-Beyazlı takımın ligde bulunduğu konuma bakarak rahat bir maç olacağını düşünmek, öyle hareket etmek büyük bir tehlikeyi yanında getirebilir.  Hikmet Karaman ve öğrencilerinin yeni bir yenilmezlik serisi yakalayabilmesi için Giresunspor deplasmanı son derece önemli. Zira bu maçın ardından kendi evimizde yine zorluk derecesi yüksek bir Trabzonspor maçı oynayacağız. Kadroda eksik olmaması, önemli bir etken. Son maçta alınan galibiyet ise moral motivasyon için yerinde bir done. Tüm bunları iyi kullanmamız durumunda yine puana yakın tarafız diyebiliriz. 
Ama bir de tersi bir durum var… Eğer akıllar Galatasaray maçında kalırsa ve rehavete kapılırsa takım için iyi olmayan sonuçların çıkabileceğini söylemek için kâhin olmaya gerek yok. Bunun içindir ki sadece bir maç kazanıldığının farkında, her puana ihtiyaç duyan bir takım olduğumuz gerçeğini göz önünde bulundurarak Çotanaklar’ın önüne çıkmamız gerekiyor. 
Giresun ve Trabzon maçlarının ardından lige yine milli ara verilecek. Bu milli ara sakatların takıma dönmesi, Hikmet Karaman’ın takım üzerindeki etkisini arttırması ve pekiştirmesi açısından yararlı olacaktır. Elbette iki Karadeniz ekibi önünde alınacak 4 puan bizim için çok önemli. Hele hele bu iki maçtan alabileceğimiz 6 puan ise durumu kaymaklı ekmek kadayıfı durumuna getirebilir.  
Bunun içindir ki yarın oynayacağımız Giresunspor maçı önemli ve de değerli. Rehavete kapılmadan, gerçek futbolunu sahaya yansıtan bir Kayserispor bizim için umutları yeniden zirveye taşıyabilir.