Metin SÖNMEZ


BUYURUN İKNA ODASINA!

Fikri takip önemli. Bu sebeple, önce bu sütunlarda dün paylaştığımız paylaştığımız yazıyı bir hatırlayalım, sonrasını sonra anlatacağız…


Fikri takip önemli. Bu sebeple, önce bu sütunlarda dün paylaştığımız paylaştığımız yazıyı bir hatırlayalım, sonrasını sonra anlatacağız…

Cumhur İttifakı bileşenleri, bir nikâh merasimi sonrası Melikgazi Belediyesi’ne geçerek Kayseri eksenli sohbete koyulmuşlar. Gündem Kayseri, yatırımlar, kent için atılacak adımlar, yapılması gerekenler vesaire. Her şey çok doğal. İttifak ediyorsanız olması gereken bu.

Bir araya gelen isimler Kayseri adına fevkalade önemli:

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki.

-MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy.

-AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu.

-MHP İl Başkanı Serkan Tok.

-Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu.

İttifak içi buluşmada yer alan isimler gayet makul bir biçimde toplanmış, konuşmuş.

Ve bu toplantıya katılan isimlerin tamamı da sosyal medya üzerinden aynı fotoğrafı paylaşarak, ezcümle Kayseri için bir araya gelindiğinin altını çizmiş. Buraya kadar da güzel ve saygı, sevgi çerçevesinde karşılıklı jestler var. Lakin bir paylaşım var ki, benim direkt olarak radarıma girdi. Eminim ki, birçok insan da fark etmiştir.

İsterseniz önce noktasına virgülüne dokunmadan okuyalım bu paylaşımı, sonra yorumlarız:

“Bakanımız Sayın Mehmet ÖZHASEKİ, AK Parti Kayseri İl Başkanı Sayın Şaban ÇOPUROĞLU, MHP Kayseri Milletvekili Baki ERSOY ve MHP Kayseri İl Başkanı Serkan TOK'u belediyemizde ağırladık.

Bu paylaşımdan kasıt çıkarmak istemem ama bariz bir durum var karşımızda.

Şeytan ayrıntıda gizlidir derler ya… Aynen öyle.

Net bir tespit söz konusu: Aynı cümlenin içinde, Sayın Özhaseki… Sayın Çopuroğlu…

Yani AK Partili iki önemli isimin önüne “sayın” sıfatı konulurken, MHP’lilere gelince bu yok, niye acaba?

Kayseri’de Cumhur İttifakı sorunsuz giderken, ‘sayın’lı ve ‘sayınsız’ şeklinde AK Parti ve MHP’li isimlere ayrım içeren paylaşım niçin yapılır ola?

Biz biliyoruz ki, Başkan Palancıoğlu’nun daha öncede tartışmaya sebep teşkil eden sosyal medya paylaşımları olmuştu. Yine bir sosyal medya paylaşımı gündeme geldi. Eminim ki kendisinin bu konuyla ilgili söyleyecekleri vardır.

Sehven diyebilir, kasıt olmadığını anlatabilir. Fakat burada gözle görünen, elle tutulan bir hadise var. Her ne kadar MHP kanadından ses çıkmasa da alınganlık gösterenler olduğunu biliyorum. İşin doğrusu haklılar da.

Vaziyetten anlaşılacağı gibi; hiçbir şey olmamışsa bile, bir nezaketsizlik olmuştur.

Sanırım söz sırası, Sayın Palancıoğlu’nda!

İşte bu yazının ardından olanlar oldu. Arayanlar, düşüncelerini iletenler filan derken

Sonrasında bir baktık ki, Başkan Palancıoğlu ‘sayın’ ve ‘sayınsız’ paylaşımını sosyal medyadan çekmiş. Öğrendiğime göre bununla da yetinmemiş, hem Milletvekili Baki Ersoy’u, hem de MHP İl Başkanı Serkan Tok’u arayarak, kasıt olmadığını, uzun uzun anlatmış. MHP’de ciddi bir biçimde alınganlığa neden olan bu paylaşımın kaldırılması ve Palancıoğlu’nun ‘sehven’ üzerine kurulu cümlelerin ardından taraflar ikna noktasında mutmain olmuş, iş tatlıya bağlanmış.

Yani yorgan gitmiş, kavga bitmiş. Durum budur!