Dilara ATEŞ


BU İŞ BURADA BİTMEZ

Kayseri’de topyekün bir aşı seferberliği gerçekleştiriliyor.


Kayseri’de topyekün bir aşı seferberliği gerçekleştiriliyor. Başta Valimiz Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Memduh Büyükkılıç, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız Kayseri’nin maviye dönebilmesi için çok çaba harcadılar.

Kayseri aşı haritasında mavi oldu…

Peki bu iş burada bitti mi?

Eğer “Mavi olduk” deyip halka rahatlatıcı demeçler verir ve mücadeleyi bırakırsak, mavi olmamız çok uzun sürmez ve vaka artışı ile yeniden kırmızıya döneriz. Pandemi ile mücadele asla rahat bir tavır sergilenecek mücadele değildir ve olmamalıdır.

Şehrin idari amirleri bu bilinçte…

Yaptıkları mücadeleden bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Halkımız da “Mavi olduk” durumunu rahatlayıcı bir durum olarak görüp kendilerini salmamalı. Böylesine sinsi bir hastalık, en ufak zafiyette kendisini gösterir ve yayılma hızını artırır.

Sürekli mutasyona uğrayan bir virüs karşısında da sürekli tedbirleri elden bırakmadan mücadele etmek gerekir…

Sağlık çalışanlarını bu mücadelede ayrıca tebrik ediyorum…

Öylesine özverili çalışıyorlar ki, hükümetin son günlerde gündeme getirdiği 3600 ek göstergeden tutun da her türlü iyileştirmeyi hak ediyorlar.

Kayseri özelinde de ciddi ve özverili bir çalışma içerisindeler. Sağlık çalışanlarımıza Allah güç kuvvet versin ve onları her türlü hastalıktan esirgesin.

Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın gittiği her yerde üzerinde durduğu ve uyarılarda bulunduğu Maske-Mesafe-Hijyen konusunda hassasiyet göstermelerini Kayseri halkından ve okurlarımızdan özellikle rica ediyorum.

Lütfen bu konulara dikkat edelim. Bu iş sadece sizin sağlığınızı ilgilendiren bir iş değil...

Bu işte vebal var ve bu vebalin ahireti var…

Ahirete tedbirsiz davranıp hastalandırdığınız insanların vebali ile gitmeyin…

Bu kul hakkıdır, dikkat edin…

Daha güzel ve sağlıklı günler dileğiyle…