Erhan KAN


BİRAZ DAHA!

Yukatel Kayserispor’un ligde bir türlü rahata ulaşamaması akıllarda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor.


Yukatel Kayserispor’un ligde bir türlü rahata ulaşamaması akıllarda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor. Göztepe karşısında alınabilecek bir galibiyet takımın konumunu çok farklı yerlere taşıyacakken sahadan beraberlikle ayrılması yine rahatlamamızın önüne geçti. Özellikle son dakikalarda rakibin kaçırdığı goller ise “Buna da şükür” sözlerinin dudaklarımızdan dökülmesine neden oldu.

Bu hafta ise rakip Çaykur Rizespor… Ligin son sırasında ve sadece 7 puanı bulunuyor. Yani kağıt üzerinde Yukatel Kayserispor’un favori olduğu bir maç. Ama dediğim gibi sadece kağıt üzerinde favoriyiz. Sahada mücadele etmediğimiz sürüce de Göztepe maçında yaşadığımız hayal kırıklığını yaşamaya devam ederiz. Süper Lig’de mücadele etmezseniz, rakipten çok istemezseniz üç puanı görmeniz oldukça zor.

Bu nedenle Rize deplasmanı bizim oldukça zor geçecek. Birde şunun altını çizelim, Rize bize her dönem ters gelen bir takım. Özellikle deplasmanda Karadeniz ekibini geçmekte zorlanıyoruz. Ortada böyle de bir durum var. Yeni bir değil iki kere daha dikkatli olmamız, daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor. Artık ligde alt sıralar ile olan organik bağımızı tamamen kesmemizin gerektiği haftalara giriyoruz. Bu haftaları iyi değerlendirip, küme düşme stresi yaşayan takımları kaderleriyle baş başa bırakmalıyız.

Göztepe maçı öncesinde adeta revire dönen Kayserispor’un Rize maçı öncesinde de sıkıntıları aynı. Emrah, Gavranovic, Cardozo ve Uğur’un sakatlıkları bizi fazlasıyla olumsuz etkilemişti. Şimdi bu oyuncuların durumu Rize maçı öncesi belirsizliğini koruyor. Umarım, bu oyuncular Karadeniz deplasmanında forma giyebilecek duruma gelir.

Zira, bu tür eksikler takımı fiziksel olarak etkilediği kadar moral ve motivasyon olarak da etkiliyor. Bunun için böylesine önemli bir maça tam kadar olarak çıkmak son derece önemli. Ne diyelim, biraz hırs, biraz mücadele biraz da inanç ile daha güzel günler fazla uzak değil.