Erhan KAN


BİR İYİ BİR KÖTÜ

Yukatel Kayserispor, ligin 7. Haftası sonunda sekizinci sıraya yerleşerek yıllar sonra taraftarının içini ısıttı.


Yukatel Kayserispor, ligin 7. Haftası sonunda sekizinci sıraya yerleşerek yıllar sonra taraftarının içini ısıttı. Üst sıralarda kendine yer bulan temsilcimiz özellikle son iki haftada aldığı 4 puan ile Hikmet Karaman’ın belirlediği hedefi gerçekleştirdi. Belki maçlardan farklı skorlar beklendi ama nihayetinde hedef tutturuldu. Galatasaray’dan alının 3 puan ve ardından Giresun deplasmanından getirilen 1 puan ile ligin üst basamaklarına demir atan Sarı-Kırmızılılar aynı zamanda taraftarının yüzünde gülücükler açmasını sağladı.

Evet, buraya kadar güzel ama takımın ortaya koyduğu bir iyi bir kötü futbol ise değinilmesi gereken bir başlık. Hatay deplasmanında beklenenin çok altında kalan temsilcimiz, Galatasaray’a karşı ise beklentilerin çok üstünde oynadı. “İşte beklediğimiz futbol bu” derken Giresun deplasmanında ikinci yarıda oynanan mahkum futbol yeniden soru işaretlerinin belirmesine neden oldu. Sözün özü son 4 haftaya baktığımızda içerde çok iyi, dışarıda ise futbol olarak beklentilerin altında kalan bir Kayserispor var.

Deplasmanda oyun üstünlüğünü rakibine bir türlü kabul ettiremeyen temsilcimiz, aslında maçlara iyi başlıyor, İlk 15-20 dakikaları göz önüne aldığımızda iyi futbolunu maçın ilerleyen dakikalarına taşıyamaması da galibiyetin önündeki en önemli etken. Bu sorunun çözümü için teknik patronun çalışmalar yaptığını tahmin ediyorum. Elbette lige başlarken hedef olarak Avrupa Kupaları gösteriliyorsa, deplasman maçlarında daha iyi bir futbol sergilemek ve beraberinde galibiyetler almanız gerekiyor.

Geride kayan 7 hafta içeresinde toplanan 11 puan hiç yabana atılacak cinsten değil. Şu an itibari ile maç başı 1.5’in biraz üzerinde bir ortalama yakalayan bir takımdan söz ediyoruz. Bu performans devam ettiği takdirde temsilcimizin ligi 57-60 puan bandında tamamlayabileceği öngörülebilir. Soru da tam burada karşımıza çıkıyor. Bu puan bizi Avrupa’ya taşır mı? Atakaş Hatayspor geçtiğimiz sezon 61 puan ile bu hedefine ulaşamadı. Ama orada da şöyle ince bir nüans var. Geçen sezon iki maç fazla oynandı. Bu nedenle 60 puan umutları taze tutmak için yeterli olur.

Hele ki biraz da performans arttırılıp, puan ortalaması arttırılırsa işler çok daha iyi bir konuma gelebilir…