Erhan KAN


BİR DEĞİŞİKLİK YOK!

En son TFF’nin başkan seçimlerinde kamera karşısına geçen Kayserispor başkan ve basın sözcüsünün yaptığı açıklamalar transfer tahtasının o kadar kolay açılmayacağının sinyalleri ile doluydu.


En son TFF’nin başkan seçimlerinde kamera karşısına geçen Kayserispor başkan ve basın sözcüsünün yaptığı açıklamalar transfer tahtasının o kadar kolay açılmayacağının sinyalleri ile doluydu. Bu durum isi taraftarlar arasında karamsarlığa sebep olurken durum öyle bir hal aldı ki artık taraftarlar işi umutsuzluktan espri konumuna taşıdı. 

Özellikle Kulüp Başkanı Ali Çamlı’nın her zaman olduğu gibi yine zaman istemesi bu işin ne kadar zorlu bir süreç olduğunu ortaya koyuyor. Yönetimin bana sorarsanız bu konuda pek bir etkisi yok. Evet, fiili çalışmaları elbette başkan ve yönetim kurulu yürütüyor ama asıl parayı bulması beklenen bu isimler değil. Başkan ve yöneticiler ile bu performansı kendilerinden beklemiyor açıkçası. 

Kentimizin ileri gelenleri bu parayı bulsun, bizlerde noter gibi işlemleri yapıp tahtayı açalım gibi bir hava mevcut kulüp içerisinde. 

Bu durumda insanlara yönetimin sadece vekâleten ibaret olduğu algısını oluşturuyor. Birilerinin “Bu parayı alın, şuraya yatırın” demesini bekleyen bir yönetimin ne kadar katkısı olacak çok ilginç doğrusu. 

Kayserispor yeni sezonda giyeceği formaları tanıtmaya devam ediyor. Tasarımlar geçtiğimiz sezonlara göre daha güzel. Bu tabi benim fikrim. Sosyal medyaya göz atığımda bu yeni tasarımları beğenenlerin yanında beğenmeyenlerinde olduğunu görüyorum. 

Bu konuda şunu belirteyim. Daha önceki sezonlarda aşırı klasik hatta düze yakın tasarımların ardından en azından farklı çizimler görmek güzel. Bu durum firmaların kulüplere verdiği değerleri gösterir elbette. Taraftar ürünü satma konusunda maalesef yıllardır beklenen düzeyi göremeyen Kayserispor’un gurbetçiler gelmeden bu adımları atması bir anlamda faydalı olabilir. 

Forma satışında bile gurbetçilere bel bağlayan bir ülke olarak aslına bakarsınız bu konuda yapılabilecek fazla bir şey yok. Maç günlerinde bile Kayseri sokaklarına baktığınızda kaç kişinin üzerinde lisanslı ürün görebiliyorsunuz ki? 

Camia olmanın önemli koşullarından biri taraftarının kulübüne sahip çıkmasıdır. Biz bunları aşamadığımız sürece transfer tahtasının kapandığını daha çok görürüz…