Memduh BORAZAN


BAYRAM’I GÖREMEYİZ!

Süper Ligde 5 maç geride kaldı. Bayram Bektaş’lı Hes Kablo Kayserispor, 6 puan topladı. Kazanılan iki maç var, kaybedilen 3 maç.


Süper Ligde 5 maç geride kaldı. Bayram Bektaş’lı Hes Kablo Kayserispor, 6 puan topladı. Kazanılan iki maç var, kaybedilen 3 maç. Maceracı bir hoca ile yola ne kadar daha devam etmeli diye şöyle düşünüyorum. İş işten geçtikten sonra mı, eyvah, tüh, keşke diyeceğiz. Yoksa yol yakınken Bayram hoca ile yolları ayırmak mı gerekiyor?

Bakın görünüyor her şey, durum ortada. İsteriz ki Bayram edelim, şen şakrak düğün gibi eğlenceli puanlar alalım. Ama takımda bir cansızlık, bir isteksizlik var. Hoca ya burada ağırlığını koyamıyor, ya henüz tam pişmemiş, ya da bu iş olmuyor arkadaş.

Geçen sezon yapılan hatalara bir yenisi daha eklenmemesi için, yönetimin ikiye ayrılmaması ve huzurun kaçmaması adına radikal kararlar alınmalı. Gerekirse havalı oyuncular kadro dışı bırakılmalı… Bayram hoca ile zaten bu iş nereye kadar gidecek bilmiyoruz, neden hala sessizlik var. Kim kimi koruyor. Bayram Bektaş hoca kimin desteği ile hala burada duruyor anlamak mümkün değil.

Bayram Bektaş hocayı tanıdığım kadarıyla iyi niyetli, düzgün bir karakter ancak bunlar bize başarıyı getirmiyor. Bunu gördük ve görüyoruz. İlk 5 haftada oynanan futbolu geçtik, sistem ve oyun anlayışımızı göremiyoruz. Her maçta farklı on bir farklı sistem denemeleri ve son hep kötü. Son oynanan Demir Grup Sivasspor maçında maça 4-3-3 sistemi ile başlamak nedir ve ardından farklı sistemler denemek nedir?..

Kazanmayı isteyen, hırs yapan, mücadeleci, yorulmayan bir takım hayal ederken, karşımıza çıkan bu tablo herkesi karamsar etti. Bayram hoca elbette elinden geleni yapıyor (!) yani ötesine geçemiyor. Ama baktı ki olmuyor bir hoca çıkar derki yönetimine ‘Ben böyle düşünmüyordum istediğim olmadı takıma daha fazla zarar vermek istemiyorum teşekkür ederim’ der çıkar gider. Kimse de Bayram hocaya ‘kal’ demez. Eee neyi bekliyorsun?...

Hocam illaki bir takımda başarısız olduğunda kovulmayı mı beklersin? Geldiğin gibi gitmesini de bileceksin. Bu kulüp acemi birliği değil ki?. Bakın onca emek var, büyük bir şans ile ligde mücadele eden bir takım var. Hes Kablo Kayserispor’u sevenleri var. Başarı nasıl varsa başarısızlıkta var. Ama artık hem kendine hem de takıma zarar veriyorsun. Hani her maç sonrasında bir sonraki maçta alınacak sonuca göre hareket edilir ya bence sen bunu bekleme. Bence sen Çaykur Rizespor maçını hiç bekleme… Hes Kablo Kayserispor yönetimi de zararın neresinden dönerse kar düşüncesi ile hareket etmeli ve biran önce kararlar alarak gerek hoca gerekse bazı futbolcular konusunda net kararlar almalı.

Yol yakından yollar ayrılmalı…

NOKTA…