Memduh BORAZAN


BAYRAM GELDİ, GEÇTİ

Defalarca yazdık, çizdik, söyledik. Bayram hoca ile olmaz dedik… Yol yakınken bu yanlıştan dönülmeli diye haykırdık…


Defalarca yazdık, çizdik, söyledik. Bayram hoca ile olmaz dedik… Yol yakınken bu yanlıştan dönülmeli diye haykırdık… Rize maçından önce mutlaka Bayram hoca ile yolların ayrılması gerektiğini anlatmaya çalıştık… Yönetim ne yaptı, hoca ile devam kararı aldı. Etmeyin tutmayın, kaybolan maçlar için sonra ahlar vahlar tühler işe yaramaz desek de yanlış üstüne yanlış yapıldı.

Sonuç kaybolan yine puanlar, huzur, moral ve maddi anlamda büyük kayıp. Yani bu işi bu kadar uzatmanın bir mantığı var mıydı?. Demir Grup Sivasspor maçı sonrası ‘gülü güle’ denilebilirdi. İllaki bu durumlara gelmek mi gerekirdi. Hadi hoca istifa etmiyor, kendi isteği ile bırakıp gitmiyor ya bir yönetici de çıkıp demiyor ki arkadaş bu hoca ile olmaz, bu yanlıştan dönelim, kaybolan haftalar bir birini kovalıyor hala bu hoca önümüzdeki maça bakacağız demekle yetiniyor ‘yeter artık’ diye masaya yumruğunu vuranda olmamış belli ki…

Sonuç, Rize mağlubiyeti ve deprem. Bayram hoca ile nihayet yollar ayrıldı. Kaçan balık büyük oldu ama buna da şükür. Şimdi Bayram geldi geçti.Sıradaki gelsin, kim gelsin?..  Tolunay Kafkas, Bülent Korkmaz, Ünal Karaman, Taner tuna, Aykut Kocaman. Say say bitmez. Hepsi hoca. Bu hocaların içerisinde Tolunay hoca bana göre ağır basıyor. Eğer yönetim bu takımın iyiliğini istiyorsa hırslı, tecrübeli, Kayserispor’u bilen hocayı getirmeli. Tolunay hoca biliyorsunuz Kayserispor’da görev yaptığı dönemlerde büyük başarılar elde etti. Türkiye Kupası’nı kazandırdı. Takımı ilk 5 sırada bitirmesinde büyük rol oynadı. UEFA kupasına taşıdı. Yani demek o ki Kayserispor’u bilen, tanıyan burada başarılar elde etmiş bir hocanın gelmesinde fayda var.

Yönetim hangi yolu izleyecek bilmiyorum ama mutlaka acele etmeden bu işi Hatay maçından sonra halletmeli. Hatay maçından sonra milli ara var. Bu arada hoca ile anlaşılarak zamandan da faydalanılmış olunacak. Artık kaybedilen puanların yeni hoca ile telafisi kaçınılmaz görünüyor. Öyle ya da böyle bu takım kaliteli. Bu takımda önemli isimler var. Bu takımı oynatmasını bilen, sahaya nasıl süreceğini iyi bilen hoca bu işi bu sezon götürür.

Bekleyip, görelim süreç neleri gösterecek.