Erhan KAN


ATILACAK ADIMLAR

Hes Kablo Kayserispor’da iki sezondur eksikliği hissedilen sportif direktör için adım atıldı.


Hes Kablo Kayserispor’da iki sezondur eksikliği hissedilen sportif direktör için adım atıldı. Her zaman söylediğimiz “Bu takıma bir futbol aklı gerekli” sözü gerçeğe büründü. Bundan sonra yönetim üzerindeki eleştiri oklarını bir nebzede olsa farklı yönlere çevirmiş oldu.

Berna Gözbaşı’nın İstanbul’a giderek görüştüğü Ali Naibi ile anlaşma sağlandı. Beşiktaş’ta belirli bir geçmişi olan Naibi, yarın ilimize gelerek işbaşı yapacak. Bu adımın yönetim oluşmadan atılması gelecek günlerde sorgulanabilir. Ama, sportif direktörlük konusunun çözüme kavuşması iyiye işaret.

Hes Kablo Kayserispor için soru işareti olan noktalardan biri de teknik direktördü. Berna Gözbaşı yaptığı açıklama ile bu soru işaretini de giderdi. Zira, başkan Yalçın Koşukavak ile yola devam edileceğini belirtti. Şimdi Ali Naibi ile Yalçık Koşukavak ikilisinin uyumu merakla bekleniyor. En önemli noktalardan biri olan uyum konusu önümüzdeki sezon bir anlamda Kayserispor’un göstereceği başarının anahtarı olacak.

Sportif Direktör ve Teknik Direktör işleri tamamlandığına göre sıra transfer yasağının kaldırılmasına geldi. Kolay olmayacak. Bir borç bitmeden diğeri patlak veriyor. Dosyanın biri kapanmadan diğeri açılıyor. Bunun içindir ki kolay olmayacak diyorum. En azından yeni sezon öncesinde transfer yasağının kaldırılması çok önemli. İlk etapta 2.5 milyon Euro gibi bir rakamın yatırılması gerekiyor.

Bu para bile yeni sezon öncesinde çok önemli transferler yapmaya yetebilecek bir para. Ama şimdi ne yapıyoruz bu parayı dipsiz bir kuyuya atıyoruz. Faizler artıyor, gecikme zamları geliyor, kur farkı açıldıkça açılıyor. Yani bizim ödeyeceğimiz bu para dipsiz kuyu için sadece küçük bir miktar. Ama yönetimin yapacağı bir şey yok. İlk olarak bu transfer yasağa kaldırılacak.

Yönetimin tam olarak netleşmesinin ardından önemli gelişmelerin yaşanacağı bir sürece gireceğiz. Bekleyelim ve görelim. Stres ve sıkıntı dolu geçen iki sezonun ardından tek isteğimiz, tek düşüncemiz doğru adımların atılarak yeni sezonun sorunsuz geçmesi.