Erhan KAN


ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇTİ Mİ?

Mondi Home Kayserispor için kritik günler yaşanıyor.


Mondi Home Kayserispor için kritik günler yaşanıyor. Tüm camianın tek gündem maddesi haline gelen transfer tahtasının durumu maalesef pek iç açıcı değil. Açılacak mı, açılamayacak mı derken tam bir papatya falına dönen durum bir kenara asıl düşündürücü nokta bu saatten sonra yapılsa bile transferlerin takıma ne kadar katkı sağlayacağı. 

Ligde yer alan takımların büyük kısmı yapacağı transferleri yaptı. İlk kamp dönemlerini tam kadro olarak yapan ekipler, eksiklerini gördükten sonra bütçeleri el verdiği şekilde yine transfer yapacaklar. Yani durum şöyle ki piyasada özellikle yerli oyuncu piyasasında herkes istediği oyuncuları aldı. Biz ise sadece bakakaldık. 

Bu saatten sonra alınacak oyuncular hiçbir takımın rağbet etmediği isimler olacak. Bunun ötesine geçemeyeceğiz yani. Öte yandan, yabancı isimlerde ise belki daha önce anlaşmaya varılan isimler bile bu gecikmeden dolayı başka kulüpler ile görüşmelere başladılar hatta anlaştılar. 

Durum böyle olunca Teknik Direktör Çağdaş Atan’ın mutsuz olması son derece normal. İlk dönem çalışmalarını bitirip oyuncuları tatile gönderen Çağdaş Atan’ın ikinci dönemde takımın başında olup olmayacağı büyük bir muamma. Son açıklamalarından sonra Çağdaş Hoca’nın mevcut şartlarda yeniden döneceği konusunda ben şahsen karamsarım. 

Yönetimden yapılan açıklamalar ise nerden tutsanız tutarsız… Bir gün açılacağı yönünde tüm camiaya umut veren açıklamalar ertesi gün tüm camiayı derin bir karamsarlık ve ümitsizliğe sürüklüyor. İnanın taraftarlar hangi açıklamaya inanacağını şaşırmış durumda. Ama biz burada referans olarak Kulüp Başkanı Ali Çamlı’nın yaptığı son açıklamayı alalım. 

Malumunuz Çamlı, transfer tahtasının açılacağını söyledi. Ama yukarıda belirttiğim gibi açılsa bile bizim için ne kadar faydalı olacak? Hatta biraz daha ileri taşıyalım. Tüm parayı bu tahtayı açmak için kullanırken, yapılacak transferlere nereden kaynak bulunacak. Tüm bunlar bu günlerde camianın dilindeki önemli soru işaretleri. 

Mevcut kadronun yetersiz olduğu aşikar. Futbolda başarı kaliteli ve yeterli kadro yapıları ile gelir. Biz de maalesef ikisi de mevcut değil. Eğer transfer yasağı olmasaydı şu anda kadroda kurtarıcı olarak baktığımız isimlerin emin olan neredeyse hiçbiri yoktu, isimleri bile unutulmuştu camia tarafından. Mecburiyetten elimizde tuttuğumuz isimlere eklenen altyapı menşeili futbolcular ile işimiz zor hem de çok zor.