Erhan KAN


ASKF SEÇİMLERİ ÜZERİNE

Kayseri’de son günlerde spor adına en fazla konuşulan konulardan biri yapılacak olan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) seçimi. Yarın yapılacak olan genel kurulda yeni yönetimini seçecek olan amatörlerde tatlı bir telaş yaşanıyor.


Kayseri’de son günlerde spor adına en fazla konuşulan konulardan biri yapılacak olan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) seçimi. Yarın yapılacak olan genel kurulda yeni yönetimini seçecek olan amatörlerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Geldiğimiz noktada mevcut başkan Musa Soykarcı ile Mutlu Önal dışında aday bulunmuyor.

İki kutuplu yapılacak olan seçim öncesinde taraflar uzun süredir çalışmalarını yürüttü artık son düzlüğe girdiler. Malum pandemi nedeniyle neredeyse bir yıldır ertelenen bir seçimden söz ediyoruz. Bu nedenle uzun bir propaganda dönemi oldu. Ama sevindirici nokta bugüne kadar ufak çaplı tartışmalar dışında büyük bir olaya sahne olunmaması. Kesinlikle Kayseri’ye yakışan bir seçimin yapılmasını bekliyoruz.

Evet, adaylardan biri Mutlu Önal diyoruz ama kâğıt üzerinde aday olma gibi bir durumu yok. Bu da bir demokrasi ayıbı olarak kayıtlara geçti. Nedeni, tüzükte yazan “Bir dönem ASKF’de yönetici olmayan kimse aday olamaz” yazması. Bu hiç etik bir durum değil. Daha önce defalarca bu maddenin kaldırılması yönünde söz verenlerin taşın altına elini koymadığını görüyoruz burada.

Ee nasıl olacak peki? İş çözüldü, şartlara haiz birisi aday olacak ve seçim kazanıldığında istifa ederek koltuğu Mutlu Önal’a devredecek. İnsanların düşürüldüğü durum doğrusu çok acıklı.  Daha söylenecek, yazılacak çok şey var. Ama seçim arefesinde dingin giden ortamı germenin veya durumu bir tarafa yontmanın âlemi yok. Tek isteğimiz, tek dileğimiz yarın yapılacak seçimin şeffaf ve centilmence geçmesi.

Daha önce de bu konuda yazdığımda dile getirmiştim. Seçim bitecek, bu camiada herkes yine yüz yüze bakacak. Seçim bittiğinde yüz yüze bakamayacak duruma gelmemek için her iki tarafında itidalli davranması büyük önem taşıyor. Hem kongre zamanı hem de kongre sonrasında yapılacak açıklamalar birlik ve beraberliği tesis etmek üzerine olmalıdır.

Herkes kucağındaki taşları seçim öncesi döksün. Seçim bittiğinde yapılacak açıklama ve paylaşımlar bu camiayı germekten başka işe yaramaz. Kim kazanırsa kazansın, bu düstur üzerinden yürümesinde büyük önem var.