Memduh BORAZAN


AMATÖRÜN MUTLU GÜNLERİ

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mutlu Önal, geldiği günden itibaren başladığı hizmet koşusunda hızını arttırıyor.


Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mutlu Önal, geldiği günden itibaren başladığı hizmet koşusunda hızını arttırıyor. İlk olarak Sümer Amatör Evi ve Sümer Stadı’nda yaptığı önemli hizmetler herkesin dilinde. Saha, soyunma odaları, çevre düzenlemesi derken tamamen yeni bir çehreye bürünen amatörün kalbi Sümer görenlerden tam not aldı.

Mutlu Önal, bu kez kimsenin aklına gelmeyeni yaptı. Amatör Küme’de her zaman bir fikir olarak kalan bir önemli bir icraata imza attı. Süper Amatör Küme’de yer alan 20 takıma ikişer adet anorak hediye etti. Bu soğuk kış günlerinde bir anlamda içleri ısıttı başkan. Bununla da yetinmedi. Amatörler için önemli konulardan biri olan su konusunda da kulüplere dağıtımda bulunarak önemli bir yaraya merhem oldu.

Dağıttı diyorum evet gerçekten tamamen kendi ve yönetiminin kişisel çabaları ile yapıldı bu yardım. Her hangi bir devlet kurumunun desteği ile değil. Dağıtım töreni ise ayrı bir takdir konusu. Kulüp temsilcileri ile malzeme dağıtımı töreninde buluşan Mutlu Önal, öncelikle katılımcıların dertlerini dinledi, çözüm önerilerini sundu. Bu bile amatörle ne kadar iç içe olduğunun göstergesi oldu. Katılımcıların neredeyse tamamına söz hakkı vererek seçimlerden önce verdiği, “Birlikte yöneteceğiz” sözünün de arkasında olduğu ispatlamış oldu.

Ardından ise dağıtıma geçildi. O sırada baktım herkesin yüzü gülüyor. Belki çok büyük bir katkı değil ama insanların düşünüldüğü bir yardım olunca herkesi derinden mutlu etti. Bu tür küçük dokunuşlar tam anlamıyla amatöre can suyu oluyor, birlik ve beraberliği arttırıyor, insanları bir araya getirerek sorunların masaya yatırılmasını sağlıyor.

Mutlu Önal’ın amatör kümeyi yakından takip etmesinin bir diğer göstergesi ise uzun zamandır kimsenin düşünmediği bir konu ile ortaya çıktı. Amatör karşılaşmaları takip eden ve bir elin parmağını geçmeyen tüm basın emekçilerini tek tek sayabiliyor, kimin hangi maçı takip ettiğini bile biliyor. Bunun karşılığı olarak basın emekçilerinin sorunlarını da yakından biliyor.

Son olarak anorak dağıtımında amatör sahalarda gece-gündüz demeden, soğuk-sıcak demeden görevlerini yapan isimlere de çam sakızı çoban armağanı olarak adlandırdığı anoraklardan hediye etti. Gerçekten kendisine teşekkür etmek gerekli. Hediye için değil… Bu işi ne kadar iyi takip ettiği ve basın emekçilerine hakkını teslim ettiği için.

Daha önemli müjdelerde verdi Mutlu Başkan ama onların tamamı başka bir köşemizin konusu olsun artık. Amatör birlik ve beraberlik içinde güçlü. Bunu bir kez daha bu vesile ile görmüş olduk.