Murat TURP


FUTBOL DIŞI

Pandeminin normalleşme sürecine girmesi ile birlikte uzun aralar verilen yaz spor okulları bu yaz yeniden kapılarını açtı.


Pandeminin normalleşme sürecine girmesi ile birlikte uzun aralar verilen yaz spor okulları bu yaz yeniden kapılarını açtı.

Salon sporları ile birlikte amatör tarzda takım ruhunu aşılamanın en güzel yolu spor dallarına küçük yaşta sporcu kazandırmak. Bu doğrultuda geleceğe yatırım yapan antrenör ve spor adamlarına buradan teşekkür etmek isterim.

Elbette spor salonlarımız ve tesislerimiz birçok ilden daha üst düzeyde. Pandeminin azalmasıyla birlikte o güzel ve canlılık arz eden tesisler yeniden cıvıl cıvıl miniklerin ve spor yapmak isteyenlerin hizmetine yeniden girdi. Sporcu fabrikası diye adlandırılan bazı tesislerimiz var. Özellikle belediyelerimiz tarafından yapılan tesisler örnek olarak gösteriliyor. Elbette tesis sadece binalardan taş birikintilerden oluşmamalı.

Bu tesisler bu imkanlar emin olun bulunmaz nimettir. Çoğu aile halen özellikle kız çocuklarını spor faaliyetlerine gönderirken ‘Aman canım yaz tatilini geçirsin de…’ diye düşünüyor. Becerisi ve yeteneği olan birçok kız evladımız da ailesinin tutumu doğrultusunda spordan ve kazanacağı kupa madalyalardan uzak kalarak hayatına devam ediyor.

Kayseri’de örneğini gösterebileceğim birkaç bayanlardan ve genç kızlardan oluşan nadir takımlar var. Futbol haricinde, bireysel spor dallarını saymazsak az olan (bana göre) takımlarımız da şehrimizi en güzel şekilde temsil ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta Alanya’da sahaya çıkan Spor AŞ Gençlik ve Spor kulübünün minik kız ve erkek takımının elde ettiği başarıyı alkışlıyor, emeği geçen antrenör ve hocalarına teşekkür ediyorum. Fedakarlık, özveri ve disiplin içinde antrenmanlarını yapıp alın teri ile bu işi beceren, spor ile uğraşan herkes emin olun hayata da bir adım önde başlar.