Metin SÖNMEZ


4 K VE ÇOPUROĞLU

AK Parti’de en çok sahaya çıkan ve vatandaşa dokunan isimlerin başında geliyor kendisi.


AK Parti’de en çok sahaya çıkan ve vatandaşa dokunan isimlerin başında geliyor kendisi.

Kayseri Milletvekili olmadan önce de aynı yolu yürüyordu. İl Başkanlığı günlerinde de insan odaklı yol aldı, şimdilerde de almaya devam ediyor.

Seçim atmosferi içinde dün gazetemizi ziyaret etti, uzunca sayılabilecek bir sohbet gerçekleştirdik kendisiyle. Bir kez daha anladık ki, Kayseri’nin her meselesiyle hemhal ve bilgi sahibi. Kayseri’nin vekili Şaban Çopuroğlu’na ne sorduysak cevabını verdi, anlattı, anlattı. Şunu anladık ki, mazbatasını aldığı günden itibarin kabinedeki tüm bakanları ziyaret ederek, şehrin problemlerine dair ne varsa kendilerine iletmiş, iletmeye de devam ediyor. Sonucu da yakından takip etmeyi ihmal etmiyor.

Son yaptığı görüşmelerden birisi de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile… Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) yatırımcıya sağladığı koşulların daha iyileştirmesi adına Bakan Kacır’a bir dosya iletmiş. Kendisi çok açık ve net biçimde ifade etmese de, yakın zamanda bir müjde gelmesi olası. Yani KOSGEB desteklerini artırma adına bir tavır geliştirecek, bunun da eli kulağında. Yeni belirlenecek oran ne olur bilinmez ama seçimden önce-sonra sanayiciye, yatırımcıya iyi haber gelebilir, benden söylemesi.

Sayın vekille bir saati aşan bir siyaset eksenli sohbet gerçekleştirdik, A’dan Z’ye sorduk, cevap vermekten imtina etmedi. 31 Mart seçimleriyle ilgili bir tahmin istedik, cevapladı: “Benim İl Başkanlığım döneminde, yani 2019’da, 17-0’lik bir skorla tamamlamıştık Kayseri seçimlerini… Şimdi yine aynı 17-0 biter, vatandaşla-seçmenle sürekli konuşuyoruz, Kayseri’nin tavrı belli. Cumhur İttifakı farkını ortaya koyacaktır.”

Hızlı tren malum, Kayseri’nin kanayan yarası. Onu da sorduk kendisine. Önemli şeyler söyledi. O başlı başına bir yazı konusu olduğu için ileriki günlere bırakalım istedik bu mevzuyu. Bu arada öğrendik ki, kendi aynı zamanda Kırklareli ilinin AK Parti adına Seçim Koordinatörü imiş. Bir ayağı Trakya’da yani… Kayseri-Kırklareli arasında mekik dokurken, Kırşehir ve Kocaeli’ne uğrak vererek, meseleyi 4 K’ya bağlamış çoktan…

Memleketin, insanımızın her sorununu dert ediyoruz… Derdiyle dertleniyoruz, çözmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Bu bizim asli görevimiz” diyor Milletvekili Çopuroğlu, sonrasında da sözlerine eklemeyi ihmal etmiyor: Kayserili’nin ferasetine inanıyoruz. Biz de sorumluluklarımızın farkındayız. Daha güzel günler göreceğiz.

Sayın Vekilin, ziyarete nokta koyarken “Son söz” dedik, cevabı manidar oldu:

Cumhur, Cumhur İttifakı’ndan vaz geçmez, göreceksiniz…