Erhan KAN


3 DIŞARI 1 İÇERİ!

Milli maç arasında Yukatel Kayserispor, çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.


Milli maç arasında Yukatel Kayserispor, çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Zira, önünde 3 maçını deplasmanda oynayacağı 4 maçlık zor bir seri var. Bu serinin temsilcimize getireceği puanlar oldukça büyük önem taşıyor. Üstelik ilk yarıda oynayacağı bu 3 deplasmanlı serinin ikinci yarıda tersine bir durum getireceğini düşündüğümüzde alacağımız puanlar çok daha büyük önem kazanıyor. Yeni bu seri ikinci yarı bizi zirveye doğru taşıyabilir.

Bu seriyi zor kılan sadece 3 maçın deplasmanda olacak olması değil. Aynı zamanda rakiplerimizin son derece güçlü olması. Karşılaşacağımız 4 takımda şu anda ilk 10 takım arasında yer alıyor ve tamamının hedefi şampiyonluk ve Avrupa Kupaları…  Bu nedenle işimiz oldukça zor. Ama bizim de ortaya koyduğumuz futbol bu işi içinden çıkılmaz bir hal olmaktan çıkarıyor. Yani iyi futbolumuzu sürdürdüğümüz takdirde rakiplerin gücü aslında bizi fazla da tedirgin etmemeli.

Aytemiz Alanyaspor, İttifak Holding Konyaspor, Fatih Karagümrük ve Fenerbahçe maçlarından alınacak puanları kim tahmin edebilir? İki tarafı keskin bıçak misali… Sıfır çekme ihtimali olduğu gibi alınacak 7-10 arası bir puan izi takımı çok farklı bir boyuta taşıyabilir. İki ihtimalde bence yüzde 50 gibi.  Tek gerçek bu dört maçın çok zor geçeceği ve takımın her zamankinden çok daha fazla mücadele etmesi gerektiği…

Mücadele ile alınabilecek puanlar bizi ligde resmen sınıf atlatabilir. Tam tersi bir durumda söz konusu. Beklentilerin altında kalacak olan puan ise bizi ligin alt taraflarına doğru sürükleyebilir. Teknik Direktör Hikmet Karaman bu süreçte deyim yerindeyse gece gündüz ‘Ders çalışıyor.’ Rakipleri yardımcıları vasıtası ile ezberliyor, oyuncularına ezberletiyor. En küçük hatada bile işler sarpa sarabilir. Bunun bilincinde olan Karaman adeta ince eleyip sık dokuyor.

Çok ince analizler yapan Karaman’ın her maça göre kadro kurguladığını biliyoruz. Sakatlıklar nedeniyle aslına bakarsanız Hikmet Hoca’nın kafasındaki kadro henüz sahaya çıkmadı. Milli maç arasında bazı oyuncaların takıma katılacak olması en azından Karaman’un bu süreçte ideale yakın bir kadro ile sahaya çıkabileceğini gösteriyor.