Metin SÖNMEZ


360 DAKİKALIK TAVIR LAZIM!

Kayserispor adına beklenenden kolay bir mücadele oldu.


Kayserispor adına beklenenden kolay bir mücadele oldu.

Başlama düdüğü ile anladık ki, Denizli takımı havlu atmış, sezonu beyninde bitirmiş, matematiksel olmasa bile gerçekle yüzleşmiş… Bu koşullarda başlayan karşılaşma öncesi, rakibin eski teknik direktörü Yalçın Koşukavak’ın işbaşı yaptığı Kayserispor’da ise futbolcular konunun ve konumunun ciddiyetinde maça başladı. Direnmeyen, oynadığı futbolun tadını çıkaran rakibine karşı, doğru felsefe ve kazanma arzusunu sahaya yansıtan sarı-kırmızılı takım, hızlı hızlı maçı lehine çevirmeyi başardı. Bu arada rakibin 10 kişi kalması da işin cabası oldu.

Rakibin konumu ne olursa olsun, kazanılması gereken bir maçtı, öyle de oldu. Kayserispor’un bu sezon hiç zorlanmadığı mücadeleden 6-3 gibi çarpıcı bir skor çıktı. Aslına bakarsanız, bu galibiyetle Kayserispor adına lig yeniden başladı.

Yeni Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, eski takımını iyi tanımanın avantajını kullandı da diyebiliriz. Elbette kadroya yaptığı dokunuşlar ve farklı bir futbol felsefesi de, işin ekstrası oldu. Kâğıt üzerinde kolay olarak görünen mücadele, realiteye dönüşüncehaftalardır devam eden kâbus, yerini aydınlık günlere bıraktı. Ancak işin zor kısmı bundan sonra başlıyor. Kayserispor 16 Mayıs’a kadar, canını dişine takmak zorunda.  Kala kala 4 haftalık seri var. Rakiplerin alacağı sonuçlar tabii ki etkili olacak ama minimum 6 puan haneye yazdırılırsa, hedefe ulaşılabilir.

İşte benim söyleyeceklerim de tam bu noktayı kapsıyor: Kalan 4 maçta herkes elini taşın altına koymak zorunda. 360 dakika sonunda kaderiniz tayin olunacak. Bu sebeple, yöneticisi, futbolcusu, teknik kadrosu işini adamakıllı yaparsa, amaca ulaşılmış olur. Eğer Denizli maçını ölçü alacak olursanız, yanılırsınız… Bunu net olarak söyleyelim. Kayserispor kalan maçlara bambaşka bir anlayışla oynamak zorunda. Zira Malatya, G.Antep, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarının başlı başına bir öyküsü olacak; hesap kitap ona göre yapılmalı.

Aman ha, hata yapanın yapacağı ve telafisi olmayacağı dönemdeyiz; evet bu galibiyete sevinelim ama hiç vakit kaybetmeden Malatya deplasmanına konsantre olalım.

Umudun aydınlığa tahvil olması için daha kat etmemiz mesafe olduğunu unutmadan yola devam.