YÜKÜMÜZ ÇOK AĞIR

YÜKÜMÜZ ÇOK AĞIR

Kayseri Birinci Amatör Küme takımlarından  Turanspor Kulübü pandemi sonrası hazırlıklarına devam ediyor. Kulüp Başkanı Murat Canitez ve ekibi yeni sezon öncesi spor için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. Canitez, “Yolu doğru olanın yükü ağır diyorum. Spor sevdamız Kayserispor maçlarına girerek başladı.  Turanspor 1998-1999 yıllarında valilik izinleri ile köyler arası turnuvalara katılmış bir köy takımdır. Bende o yıllarda turnuvalara katılan Turanspor takımında oynadım o takımın formasını giymek nasip oldu” dedi. Muhabirimiz Memduh Borazan sordu, Murat Canitez içtenlikle yanıtladı. İşte renkli fotoğrafları ile zevkle okuyacağınız o röportaj: 

Sizi tanıyabilir miyiz? Murat Canitez kimdir?

1983 Melikgazi Turan köyü doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde 17 yıldır görev yapmaktayım. Turanspor Kulübü başkanıyım.

Spor ile tanışmanınız nasıl oldu?

İlkokul çağlarımızda futbol için can atar bazen de futbol için okuldan kaçardık. Köyde ikamet ettiğimizden dolayı amatör spor kulüplerine çok zor katılırdık. Büyüklerimiz o zamanlar Kayserispor maçlarına gelir, büyüklerimizin yanlarında stada girmek için o sahayı yakından görmek için can atar, o atmosferi tatmak için her türlü fedakârlığı yapardık. Spor sevdamız Kayserispor maçlarına girerek başladı.  Turanspor o yıllarda valilik izinleri ile köyler arası turnuvalara katılmış bir köy takımı, bende o yıllarda turnuvalara katılan  Turanspor takımında oynadım o takımın formasını giymek nasip oldu. O zamandan bu zamana spora futbola olan sevdamız artarak devam etti. Ortaokul ve lisede öğrenimimi köyde imkân olmadığı için merkezde devam ettirdim. Orada da okul seçmelerine katılıp okul takımlarında oynadım. Daha sonra amatör kulüp seçmelerine katılıp Sümerspor ve Kocasinan Şimşekspor kısa süreli forma giyme fırsatımız oldu. Futbol sevdamız böyle başladı ve artarak devam ediyor.

Pandemi döneminde neler yaptınız?

Pandemi döneminde sevdiklerimizden ve yeşil sahalardan uzak kalmamıza rağmen, sosyal mesafe ve kurallara uyarak futbolcularımız ile çok sık olmasa da bir araya gelerek yürüyüş ve spor yaparak bir araya geldik. Kahvaltı programı düzenledik. Yönetimdeki arkadaşlar ile gelecek adına neler yapabiliriz düşüncesiyle toplantılar gerçekleştirdik. En önemlisi bu süreçte yeni kulüp binamıza yerleştik ve kulüp binamızın bir odasını köy halkımıza açarak kütüphaneye dönüştürdük.

Yeni sezonda  Turanspor’un hedefleri nelerdir?

Yeni sezonda hedef tabi ki bütün takımlar gibi şampiyonluk. Elimizden gelen gayreti göstererek yönetimimizle, futbolcularımızla ve büyük Turansporlu hemşerilerimizle birlik ve beraberlik içinde, ilk günkü heyecanla bir üst lige çıkmak istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Antrenmanlarımıza ve transfer işlemlerine başlamış bulunmaktayız. Hedefimize ulaşmak için son hızla çalışmaya devam etmekteyiz.

Kayseri’de spora bakış açısı nasıl  sizin gözünüzde?

Kayseri’de spora bakış açısının orta derecede olduğunu düşünüyorum. Bu şehrin marka değeri olan Kayserisporumuzu şehirdeki herkesin desteklemesi gerekli. Ayrıca diğer amatör branşlar için de şehir olarak kenetlenip, Kayseri’de öne çıkan iş insanlarının ve kamu kurumlarının spora desteklerinin artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Amatör camiada en büyük sorun sizce nedir?

Amatör camiada en büyük sorunun kulüplerin maddiyat sorunu olduğunu düşünüyorum Bunu bütün futbol camiası dile getirmekte zaten. Yılda bir ya da 2 yılda bir amatör spor kulüplerine yardım ve destek (malzeme yardımı) yapılması zorunlu hale gelmiştir. Özellikle profesyonel futbol takımlarının da bu camiaya destek olup buradaki genç yetenekleri profesyonel olma yolunda desteklemeleri gerekmektedir. 

ASKF yeni oluşum içinde bunu nasıl buluyorsunuz?

Bu konuyu Kayseri ASKF seçimlerinden bu yana benim dediğim tek kelime vardı oda amatör spor Mutlu Önal başkanla mutlu olacak dedim ve oluyor bence. Aynı zamanda ilerisi için de projeler üreten yoğun çalışmalar içinde olduğunu bizzat görüyor ve takip ediyorum. Ben şahsım adına mevcut başkan ve yönetim güzel işlere imza atıkları için kendilerine şahsım ve Turanspor adına teşekkür ediyorum.

İleriye yönelik projeleriniz var mı?

İleriye yönelik projelerimiz tabi ki var. İlk ve en önemlisi köyümüze yapılacak olan Turan stadımız bir an önce yapılır ve faaliyete geçerse gençlere yönelik futbol okulu ve genç takım yapısını oluşturmak istiyoruz. Yönetimimiz ile birlikte köyümüzde, mahallemizde kültürel ve sportif faaliyetler yapmak için büyük çaba sarf ediyoruz. 

Son olarak neler söylersiniz?

Yolu doğru olanın yükü ağır diyorum. Son olarak teşekkür ederek sözlerimi bitirmek istiyorum. Bizi yalnız bırakmayan futbolcularımıza, yöneticilerimize, büyük Turanspor camiasına, Turanlı ve Sarımsaklı hemşehrilerimize kulübümüzün kurulmasında ve devam etmesinde büyük maddi ve manevi destek sağlayan onursal başkanımız Sedat Kılınç başkanıma (ağabeyime), bize her türlü maddi manevi desteklerini esirgemeyen büyüklerimize, yeni kulüp binamızın tahsisini gerçekleştiren Melikgazi belediye başkanımıza, yeni kulüp binamızın bir odasını kütüphane ve okuma odası olarak yaptıran bine yakın kitap bağışlayan ŞABAN AKSOY ağabeyimize ve bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın inşallah omuz omuza şampiyonluğa koşacağız.

(Röportaj: Memduh BORAZAN)
 


RÖPORTAJLAR 19.11.2021 12:09:00 0