VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “CUMHURİYET” FİDANI

VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN “CUMHURİYET” FİDANI

Kayseri’yi daha yeşil bir hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ve protokol ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Hacılar ilçesinde düzenlenen etkinliğe katılarak, fidan dikti.Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Hacılar Kefeli mevkiinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Şehmus Günaydın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Vedat Öncel, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen ile vatandaşlar katıldı.

Geleceğimizi korumak ve yarınlara daha yeşil bir Kayseri bırakmak için ağaçlandırma çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Bayramı arifesinde güzel bir etkinlikte bir arada olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Güzel bir gündeyiz. Cumhuriyet Bayramı’mızın arifesindeyiz. Cumhuriyetin ruhuna layık bir şekilde 98’inci yıldönümünü kutlayıp inşallah 100’üncü yıldönümüne hazırlanacak şekilde de çalışmalarımızı, gayretlerimizi sürdürüyoruz. Daha nice yüz yıllara diye dua ve temennisinde bulunuyoruz. Cumhuriyet birlik, beraberlik, dayanışma demek. Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırma, eriştirme demektir. Orman konusunda da aynı duyarlılıkla, değerli Valimiz ve ekibiyle birlikte Orman Bölge Müdürlüğü’müz ile Erciyes’imizi adeta bir yeşile döndürme projeleri bağlamında yüz binlerce ağacı dikme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah 11 Kasım 2021’de 1 milyon civarında ağacı ve tohumu toprakla buluşturmayı buradan şimdiden paylaşmak istiyorum.”

“CUMHURİYETİ COŞKUYLA KUTLAMAYA, SAHİP ÇIKMAYA DEVAM”

Başkan Büyükkılıç, bu akşam tüm Kayserilileri Cumhuriyet Meydanı’na davet ederek, “Cumhuriyetin ruhuna uygun bir konserimiz var. Ay yıldızlı Türk Bayrağı’nı alan meydanı doldursun, aynı zamanda ses ve ışık gösterilerimiz de söz konusu. Cumhuriyeti coşkuyla kutlamaya, sahip çıkmaya devam. Biriz beraberiz, hep beraber Kayseri’yiz, hep beraber Türkiye’yiz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi huzurumuzu bozmasın” şeklinde konuştu.

Büyükkılıç, Orman Bölge Müdürlüğü’nün belediyelerle iş birliği halinde ‘daha fazla ağaç’ parolası ve hedeflerinin olduğunu söyledi.

GÜNAYDIN: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAPMIŞ OLDUĞU YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ ETRAFINDA DA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPILACAK”

Vali Şehmus Günaydın ise Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu Yüksek İrtifa Kamp Merkezi etrafında da ağaçlandırma çalışması yapılacağını duyurarak, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin Kayseri’ye çok yakışacak bir değer olduğunu söyledi ve söz konusu kamp merkezinin ününün Türkiye’yi aştığını, dünya markası olmaya başladığını paylaştı.

Vali Günaydın, yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98’inci yıl dönümünü kutluyoruz. Bu coşkuya bu heyecana bütün hemşehrilerimizin ortak olması için de çağrıda bulunuyoruz. Bugünden itibaren evlerimizi, iş yerlerimizi şanlı bayrağımızla donatalım inşallah. Tabi biz geçen senelerden de biliyorsunuz her yıl 28 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’mızın etkinlikleri kapsamında artık Kayseri’de ağaç dikmeye başladık” dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, Hacılar’ın bu alanına ağaçlandırma çalışmalarını yapan emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Büyükkılıç ve protokol, fidan dikimi gerçekleştirdi. Hacılar Kefeli mevkisinde toplam 120 bin fidanın toprakla buluşturulması amaçlanıyor.


GÜNDEM 28.10.2021 15:10:00 0