KAYSERİ'YE İKİNCİ BAKAN MI?

KAYSERİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası ve istifasının kabulünün ardından, siyaset kabine değişikliği ihtimalini değerlendiriyor. Yeni bir kabine oluşması durumunda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin yeniden bakan olma şansının yüksek olduğu ifade ediliyor.

Bakan Albayrak’ın istifası ve yerine Lütfü Elvan’ın atanmasının ardından Ankara merkezli siyasi kulislerde, Bakanlar Kurulu’nun yeniden şekillene bileceğine vurgu yapılıyor. Sızan kulis bilgilerine göre, Kayseri’nin Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’ın ardından ikinci bir bakan olarak Mehmet Özhaseki isminin ön plana çıktığı gelen bilgiler arasında.

Yapılan değerlendirmelerde, Özhaseki’nin bakanlık koltuğuna oturma noktasında önemli bir şansa sahip olduğu, bunun emarelerinin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın zamanda gerçekleştirdiği Kayseri ziyaretinde ortaya çıktığı argümanına vurgu yapılıyor.

Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’de AK Parti İl Kongresine katıldıktan sonra Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin bağ evine giderek orada bir süre zaman geçirmiş ve özel sohbetlerde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde hep iyi bir krebiliteye sahip olan Özhaseki’nin, geçmiş dönemde bakanlık yapmış olmasının da hanesine artı olarak yazıldığı gündeme taşınırken, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun “Kayseri’nin ikinci bir bakana sahip olmasından ancak mutluluk duyarız” açıklaması da iddiaları güçlendiriyor.

 


SİYASET 11.11.2020 08:42:00 0