HAYALLER GERÇEKLER

HAYALLER  GERÇEKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve İç İşleri Bakanlığı tarafından duyurulan kademeli normalleşme genelgesi hayata geçti. Pandemi döneminde kapalı tutulan ve sadece paket servis olarak idame ettirilen özellikle cafe, lokanta ve restoranlara düzenlemeler getirilerek kepenkler yeniden açıldı.  Türkiye genelinde başlayan normalleşme Kayseri’de de uygulanırken, ilk günde esnaf beklentisine karşılık bulamadı. Özellikle yeme-içme yerlerinde beklenilen potansiyelin hayata geçmemesi, hayaller-hayatlar ikilemini göz önüne serdi.Gazete Kayseri olarak esnafın kademeli normalleşmenin ilk gününde vatandaşın nabzını tuttuk ve normalleşme sürecini esnafa sorduk. Kayseri’de uzun yıllardır esnaflık yapan Köfteci Emir Gül, pandemi döneminde paket servis ile müşterilerine hizmet ettiklerini belirterek, “41 yıldır bu sektördeyiz.  İnşallah rabbimin verdiği ömür boyunca Kayseri’ye hizmet edeceğiz. Pandemi sürecinde kapalı kaldık. Pandemi süreci her kesimi etkiledi ancak buna şükür. Yeni dönem başladı ama öyle sanıldığı gibi bir karmaşa, yoğunluk filan olmadı. Birçok insan neyin ne olduğunun farkında.  Önce insan sağlığı ondan sonra hayat. İnşallah en kısa sürede bir hastalıktan kurtulup daha güzel günlere kavuşuruz” şeklinde konuştu.

Döner ustası Ali Can ise “Pandemi süreci tabi ki bizi etkiledi etkilemedi değil. Açıklanan karar sonrası yeniden işimizin başına döndük. Dün ilk gün olmasına rağmen ilgi göremedik ancak hafta içerisinde yavaş yavaş artacaktır. İnşallah en kısa sürede de bu virüsten kurtulup eski günlerimize dönmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Kafe işletmecisi Erkan Demirel de bakanlık tarafından açıklanan yeni normalleşme döneminde kafe ve çay ocaklarının yeniden hayat bulacağının altını çizerek “Vatandaşlar kısıtlama ile ev ortamlarına alıştı. Virüs korkusu ve bulaş korkusu halen devam etmekte. Kurallara uyulduğu ve dikkatli olunduğu sürece ülke olarak biz virüsü yeneriz. İş yerimizde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak çalışmalarımıza başladık. İlk güne göre vatandaşın ve müşterimizin tercihi çok değil. Ancak ilerleyen günlerde kafe ortamların sayısı artacaktır” dedi.

Hükümetin aldığı karın açıklanmasının ardından, İçişleri Bakanlığı tarafından da kademeli normalleşme genelgesinde yeme-içme yerlerine dair ayrıntılar paylaşıldı.

“Yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi);

- Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tüm kurallara uyulması, masalar arasında her yönden 2 metre, yan yana sandalyeler arasında 60 cm mesafe bırakılması,

- Aynı anda aynı masada açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemesi,

Kaydıyla,

- Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerinde 07.00-21.00 saatleri arasında masada servis, gel-al ve paket servis, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis,

- Pazar günleri ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.”

(Haber-Foto: Memduh Borazan)


GÜNDEM 2.06.2021 09:33:00 0