"FUTBOLA DAİR SÖYLECEKLERİMİZ VAR"

Bugün konuğumuz, Kayseri futboluna yeni bir soluk getiren Develi Erciyesspor’un Kulüp Başkanı Yılmaz Özalp. İlk kez yer alacakları Kayseri Amatör Lig’inde önemli işler başarmayı hedefleyen ve planlayan Develi Erciyesspor kısa zamanda adından sıkça söz ettirdi.  Pandemi nedeniyle futbolsuz geçen günlerde olarak boş durmayan Develi Erciyesspor Kulübü’nün hedeflerini bu röportajda açık şekilde ortaya koyan Yılmaz Özalp, uzun soluklu bir yola çıktıklarını ve amaçlarının kayseri futboluna katkı sağlamak olduğunu söyledi.  Futbolsuz geçen bu günlerde futbol ile dolu dolu bu röportajı zevkle okuyacağınızı düşünüyoruz. Muhabirimiz Memduh Borazan sordu, Yılmaz Özalp içtenlikle yanıtladı. İşte renkli fotoğrafları ile zevkle okuyacağınız o röportaj:

 

İlk olarak sizi tanıyabilir miyiz? Yılmaz Özalp kimdir?

Develi ilçesi Gazi Mahallesindenim, ilkokul ve ortaokulu İstanbul ilinde tamamladım. Lise öğrenimimi ise Develi Ticaret Meslek Lisesinde tamamladım. Adalet Meslek Yüksekokulu mezunuyum. 2013 yılında İstanbul Bakırköy Adliyesine Zabıt Kâtibi olarak atandım. Burada 3 yıl görev yaptıktan sonra memlekete dönüş yaparak Develi Adliyesinde ki görevime başladım, halen Develi Adliyesinde Zabıt Kâtibi olarak görev yapmaktayım. Memurluğun yanı sıra sendikal faaliyetler ve sivil toplum kuruluşlarında görevlerim bulunmaktadır. Sendikal anlamda Büro Memur-Sen Bakırköy Adliye Temsilciliği yaptım. Halen Büro Memur-Sen Develi Adliye Temsilciliği yapmaktayım. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları olarak Genç Gazililer Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Gönüllü İyilik Hareketi Kayseri İl Temsilciliği, Develi Çevre ve Kültür Derneği Başkanlığı ve Develi Erciyesspor Kulübü Başkanlığı görevlerime devam ediyorum. Evli ve 1 çocuk babasıyım.

 

Spor camiasına nasıl başladınız?

Aslında spor camiasının tabanından geliyorum, yani sahadan. 8-9 yaşlarındayken Beşiktaş kulübüne futbolcu olarak adımı yazdırmak için davet aldım ancak dönemin şartları gereği katılmak nasip olmadı. Aslında bu davet benim için kırılma noktası oldu, belki de oraya katılabilseydim şu an çok başka işlerle uğraşıyor olabilirdim. Çok ufak yaştan beri hem Türk futbolunu hem de Dünya futbolunu yakından takip ediyorum. Kısmetimizde Develi Erciyesspor Kulübü yöneticisi olmak varmış ve şu an buradayım, burada olmaktan da mutluyum.

Kayseri’de amatör futbolu nasıl değerlendirirsiniz?

Kayseri’nin 1,5 milyonluk bir şehir olarak amatör futbol anlamında yeterli seviyeye ulaştığını düşünmüyorum. Çok daha küçük şehirler, amatör futbol anlamında başarılı işlere imza atıyorlar ancak Kayseri’de henüz bu ivmeyi yakalayamadık. Aslında anlatılacak çok şey var ancak yeri ve zamanı geldiğinde anlatmayı daha doğru buluyorum.  Geçtiğimiz sezon Kocasinan Şimşekspor, Sivasspor’a 3-4 oyuncu gönderdi. Bunu çok başarılı buluyorum. Ancak Kayserispor’un bu konuda elini yeterince taşın altına koymadığını düşünüyorum. Kayseri’nin amatör kulüpleri futbolcu fabrikası olarak görülmeli ve bu konuda daha ciddi adımlar atılmalıdır. Bilindiği üzere bu sezon BAL’da Kayseri’den 4 takım mücadele edecek, takımlarımıza ayrı ayrı başarılar diliyorum öncelikle Develispor olmak üzere en az birinin bir üst lige çıkmasını gönülden istiyorum. Ancak Kayseri’de futbolun geleceğini düşünüyorsak şu soruları sormamız gerekiyor. Profesyonel liglerde sadece Kayserispor ile temsil ediliyor olmamız bir soruna işaret etmiyor mu?  Neden 2. Lig ya da 3. Lig’de Kayseri’yi temsil eden kulüplerimiz yok? Kayserispor’da forma giyen kaç tane Kayseri’li futbolcu var? Bu sezon BAL’da mücadele edecek 4 takımımıza bakalım, kaç tane Kayseri’li futbolcu var? Aslında bu soruların cevabı Kayseri’de amatör futbola dair düşüncelerimin özetidir.

Develi’de son yıllarda kulüp sayısı artmaya başladı. Bunun için neler söylersiniz?

Aslında geçmişe bakarsak Develi’de çok daha fazla kulüp bulunuyordu. Neredeyse her mahallenin, her köyün bir futbol kulübü vardı. Kulüp sayısının artmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Ne kadar fazla kulüp olursa gençlerimiz de o kadar sporun içerisinde olur. Bu hem Develi için hem de ülkemiz için büyük önem arz etmektedir. Ülkemizde yaklaşık 20 bin spor kulübü bulunuyor. Futbolun beşiği olarak adlandırılan İngiltere’de sadece futbol kulüplerinin sayısı 40 binden fazladır. Kayseri’nin en büyük ilçesi olan Develi’de kulüp sayısının, potansiyelin çok altında olduğunu düşünüyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda Develi olarak kulüp sayımız çok daha fazla olacaktır.

Develi Erciyesspor fikri nasıl ortaya çıktı?

Develi Erciyesspor fikrini ortaya atarken “Futbola dair yeni şeyler söylemek istiyoruz” diyerek yola çıktık. Kurucu arkadaşlarımızın hepsi futbolun içinden gelen insanlar, bu anlamda eksiği görmemiz ve ne yapmamız gerektiğini bilmemiz zor olmadı. Futbola dair yeni şeyler söylemek gerektiğine inanıyorduk, biz de buradan yola çıkarak Develi Erciyesspor’u kurduk.

Develi Erciyesspor olarak hedefleriniz nelerdir?

Develi Erciyesspor olarak öncelikli hedefimiz bu topraklardan profesyonel futbolcular yetiştirmek. Bununla beraber iyi bir insan, iyi bir futbolcu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yaklaşık 70 bin kişilik nüfusa sahip Develi’de bu anlamda ciddi bir potansiyel bulunuyor. Ben Develi’nin çocuklarına, gençlerine güveniyorum. Geçmişte ve halen onlara yeterince şans verilmediğini, gerekli imkânların sağlanmadığını biliyorum. İnanç ve kararlılığımızla mücadele ederek Develi’nin çocuklarını Süper Lig’e, hatta Avrupa’ya futbolcu olarak göndereceğiz. Buna olan inancımız tamdır. Develi’nin çocukları ile nereye kadarsa oraya kadar gideceğiz.

 

Kısa zamanda iyi işler yaptınız ve Develi Erciyesspor ismi her yerde duyulmaya başladı. Size geri dönüşler nasıl?

İyi işler yapmaya gayret ediyoruz ve bu anlamda sınırımız bulunmuyor. Develi’nin çocukları için, gençleri için hep daha iyisini yapmak amacıyla mücadele edeceğiz. Develi Erciyesspor’u kurduğumuz günden beri hızlı bir ivme yakaladık. Kısa sürede iyi çıkış yaptığımızı düşünüyorum. Bu anlamda bizlere geri dönüşlerin olumlu olması bizleri daha fazla motive ediyor. Şunu bütün samimiyetimle ve açık yüreklilikle söylüyorum “Develi halkı Develi Erciyesspor’un kurulmasından çok memnun”.  Develi’de bulunan hemen hemen her kesim kısa süre içinde kulübümüzü sahiplenmiş durumda ve bizlere hem maddi hem manevi desteklerini esirgemiyorlar. Bunun içinde Develi halkına ayrıca teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra hali hazırda futbolcu olan ve futbolcu olmayı hedefleyen çocuklarımızla, gençlerimizle kısa süre içinde güçlü bir gönül bağı kurduk. Alt yapı çalışmalarımıza start verdik. Mart ayı sonunda alt yapımız sahaya iniyor. İnşallah bize olan güveni boşa çıkarmayacağız. Develi Erciyesspor’a olan bu ilginin artarak devam edeceğine olan inancımız tam. Biz de bu kulübün yöneticileri olarak bize inanan, bize güvenen ve bizi destekleyen Develi halkı için en iyisini yapmaya gayret edeceğiz.

 

Ekibinizde genç isimler var. Bunlar için neler söylersiniz?

Ekibimizde genç isimlerin olmasını en büyük şansımız olarak değerlendiriyorum. Genç bir ekibiz ancak bununla beraber tecrübeli de bir ekibiz. Ekibimizde birbirinden değerli isimler yer alıyor ve bu isimler futbola gönül vermiş, emek vermiş, uzun yıllar yeşil sahalarda ter dökmüş isimlerdir. Böyle bir ekibin içinde yer aldığım için kendimi de şanslı hissediyorum. Sadece futbolda değil her alanda gençliğe yer açılması gerektiğini düşünüyorum. Genç bir ekip olarak başarıya giden basamakları kısa sürede tırmanacağımıza inanıyorum.

 

Kayseri’nin en büyük ilçesi develi ve burada spora bakış açısı nasıl?

Develi halkının gerçekten sporu önemsediğini biliyorum. Spora olan ilgilinin artmasının ilçemiz adına önem arz ettiğinin farkındayım. Biz gençlerimizi sporla yetiştirmeli, sporla geliştirmeliyiz. Develi’de sadece futbola değil, futbolun yanı sıra voleybol, mücadele sporları ve bireysel sporlara olan ilginin de fazla olması bizim işimizi daha kolay hale getiriyor. Develi sporu seviyor bu yüzden spora ve sporcuya sağlanan imkanları artırmanın elzem olduğunu düşünüyorum.

 

Son olarak neler söylersiniz?

Köşenizde bize yer verdiğiniz için şahsım ve Develi Erciyesspor adına teşekkür ediyorum. Bu toprakların çocuklarına inanıyorum, bu toprakların çocukları ile daha iyiye daha ileriye gideceğimize olan inancım tamdır. Bu sebeple de “Futbola dair yeni şeyler söyleyeceğiz”..


RÖPORTAJLAR 24.03.2021 10:46:00 0