AZMİN ZAFERİ

AZMİN ZAFERİ

Bugün konuğumuz, Kayseri’yi Boks, Kickboks ve Wushu alanında temsil eden Milli sporcu Zehra Yılmaz… 9 yıldır aktif olarak sporun içerisinde olan ve henüz 21 yaşında olmasına rağmen birçok başarıya imza atarak hedeflerini bu röportajda açık şekilde ortaya koyan Zehra Yılmaz, hedefinin Dünya Şampiyonluğu olduğunu söyledi. Muhabirimiz Memduh Borazan sordu, başarılı sporcu Zehra Yılmaz içtenlikle yanıtladı. İşte renkli fotoğrafları ile zevkle okuyacağınız o röportaj:

Sizi tanıyabilir miyiz?..

İsmim Zehra Yılmaz. 21 yaşındayım öğrenciyim ve aktif olarak spor hayatıma devam ediyorum. 9 yıldır Boks, Kick Boks ve Wushu yapıyorum. Birçok başarı elde ederek milli takımda yoluma devam ediyorum.

Kick Boks’a  ne zaman başladınız?...

Aslında spor hayatıma küçük yaşlarda ilkokul çağında iken farklı branşlarla başladım. Daha sonra 13 yaşlarında Kick Boks ile tanışıp Kick Boksa geçiş yaptım ve kendimi bu branşta buldum. Bana ait kişiliğimi tam anlamıyla yansıtan bir branştı aslında belki de bu yüzden bu kadar ilerledim.

Birçok başarıya imza attınız bunun için neler söylersiniz?..

Şimdiye kadar elde ettiğim başarılar gerçekten çok gurur vericiydi belki de hayatımda beni en çok mutlu eden de buydu. İnşallah pandemi sonrası yeni başarılara imza atacağım. Kendimden çok eminim.

Milli formayı giymek nasıl bir duygu. İlk giydiğiniz de neler hissettiniz?..

Milli formayı giymek tarif edilmez bir duygu. Milli takıma ilk girdiğimde ve o formayı ilk giydiğimde ki heyecanım tarif edilemezdi çünkü bayrağımı yurt dışında dalgalandırmak benim için bir şerefti ve hala her aldığım derecede ilk gün ki gibi heyecanlıyım.

Bu sporu yaparken en büyük destekçin kimler. Ailen nasıl karşılıyor?..

Beni bu spora yönlendiren ailemdi ve en büyük destekçim de ailem tabi ki çevremdeki insanlarda benimle gurur duyanlar da ve mutluluğumu paylaşanlar da benim destekçim diye bilirim.

Gelecekteki hedefleriniz nelerdir?..

Benim her zaman her kategoride ve branşta şampiyon olmak. En büyük hedefim hayalim ise Dünya Şampiyonu olmak. Adımı dünya ya duyurabilmek bayrağımı kürsüde dalgalandırmak benim vazgeçilmez hedeflerimin arasında yer alıyor. İnşallah bu başaracağım ve ileriki nesillere örnek bir sporcu ola bilmek. 

Kick Boks mu daha zor yoksa, Wushu mu zor?..

Her branşın kendine özgü zorluğu elbette vardı. Bu hayat içerisinde her şey de geçerli aslında. Aslında Kick Boks ve Wushu birbirlerine benzeyen spor dalı. Kick Boks da tekme yumruk var Wushu da ise yine aynı teknikler sadece artı olarak güreş ekliyoruz benim için ikisi de eşit diye bilirim.

 

Hangi kategorilerde kaç derece yaptın? Kaç adet madalyan var. Senin için en önemlisi hangisi.

Evet, birçok başarım var. Kick Boks Avrupa Kupası Avrupa ikinciliği, Wushu Balkan Şampiyonası Balkan ikinciliği, Kick Boks Uluslararası 2 derece, Kick Boks 7 Türkiye Derecesi ve Kick Boks ve Wushu 11 il derecelerim var.

Kick Boks ve Wushu’yu herkese tavsiye eder misin yoksa bu sporları yapmak özel bir yetenek mi istiyor?...

Sporun yaşla ve yetenekle alakası yoktur. Bence sağlıklı her birey hobi olarak bile olsa spor yapmalıdır. Tabi imkânları varsa performans sporcusu olmalarını tavsiye ederim hem kariyerleri hem gelecekleri hem de daha sağlıklı ve bilinçli bireylerin yetişmesi için.

Bir sakatlık yaşadın sonrasında yeniden dönüşün nasıl oldu?..

Spor hayatımda birçok sakatlık yaşadım ama en ağrını 2020 yılında yaşadım ve iki kez ameliyat geçirdim. Açıkçası çok endişelendim spor hayatım için ama doktorumun ve antrenörüm sayesinde kendimi toparlayarak tekrar ringlere döndüm. Çünkü çıktığım bu yolda bir sakatlık uğruna kariyerime son veremezdim kendime inandım ve başardım. Bu süreç beni daha çok hırslandırdı ve daha çok güçlendirdi.

 

Pandemi  süreci sizi nasıl etkiledi ve nasıl geçirdin o süreci?..

Pandemi süreci herkesi etkilediği gibi tabi bir sporcular da etkiledi. Çoğu zaman salona gidemediğimiz günler oldu tabii biz bu süreçte evde antrenmanlarımızı yaptık. Evdeki imkanları kullanarak ve antrenörümüzle iletişime geçerek.

 

Antrenörün Esat Kaya için neler söylersin. Senin için ne ifade ediyor?..

Antrenörüm Esat Kaya’ya tüm emekleri ve destekleri için çok teşekkür ediyorum. Emeğini hiçbir zaman ödeyemem en büyük destekçilerimden bir de antrenörümdü. Kariyerimi ve başarılarımı hocama borçluyum.

Son olarak nelere söylemek istersin?..

Çok keyifli bir röportaj oldu. Çok teşekkür ediyorum. Ben bu sporu aslında sadece kendim için değil kendimle beraber destekçilerim için ailem için kulübüm için hocamın emekleri için ve bayrağım içinde yapıyorum diye diyebilirim.

Röportaj: Memduh BORAZAN

 


RÖPORTAJLAR 2.02.2021 10:19:00 0