AKKIŞLA BELEDİYESİN'DEN ÖĞRENCİLERE MASKE VE ÇANTA DAĞITIMI 

AKKIŞLA BELEDİYESİN

Akkışla Belediye Başkanı Ayhan ARSLAN ilçede bulunan İlkokulları ziyaret ederek dezenfekte edilmiş hijyenik sınıflarda, Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uygun olarak çocuk maskesi ve çanta dağıtımı gerçekleştirdi. 

Pandemi sürecinde hijyen, maske ve sosyal mesafenin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Arslan “ Okul güvendir. 7 ay sonra yeniden eğitim ve öğretimlerine başlayan öğrenci, öğretmen ve velilerin her zaman yanındayız. Dezenfeksiyon başta olmak üzere tüm benliğimizle okullarımıza destek veriyoruz. Bugün ufak hediyelerimiz oldu, bunu sık sık tekrar edeceğiz. Okullarımızın girişlerine el dezenfekte standı yerleştirdik. Milli Eğitimde görevli müdüründen işçisine kadar her çalışanımızla istişareler halindeyiz. Maşallah öğrencilerimiz de çok bilgili ve her birindeki hassasiyet sevindirici. Biz de desteklerimizle onların yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Allah’tan öğrencilerimize zihin açıklığı, öğretmenlerimize kolaylıklar diliyorum.” İfadelerini kullandı. 

 AKKIŞLA’DA HİZMETLERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR 

İlçemizde bulunan sulama kanallarının Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle su kaybını önlemek ve kanal temizliği işini en aza indirmek için kapalı sistem çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Projenin 17 kilometrelik kısmı önümüzdeki günlerde tamamlanacak. 

İlçe mezarlıklarında da düzenleme çalışmaları devam ediyor. Özellikle Cennet Vatanımız uğruna canlarını feda eden evlatlarımızın mezarlarını daha fazla hassasiyet gösteriliyor. Şehit Piyade Uzman Çavuş Osman Aydın’ın kabri bulunan mezarlığın çevre düzenleme çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Arslan “Bu aziz topraklarda yaşayan milletin refahı için canlarını feda eden şehitlerimizin kabirleri başta olmak üzere tüm kabristanlarımızı düzenliyoruz. Bugün burada atıl duvarlarından başlayarak görünümlerini daha da güzelleştireceğiz.” Diyerek kabristanda dua etti. 

 

Diğer bir çalışmamız olan atıl durumda olan Girinci Mahallesinin Meydan düzenleme çalışması. Cami duvarlarının beton çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Arslan” Bu çalışma ile atıl görünümde olan meydan daha düzenli görünecek ve mahallelilerin daha çok kullanacağı alanlar inşa edeceğiz. Bunların bir kısmı şöyle: 

  1. Abdesthane, şadırvan ve taziye evi inşaatı 
  2. Her yağışta etkilenen mahalle meydanında dere ıslahı çalışması 
  3. Mahalle çeşmesi 
  4. Çocuk oyun parkı 
  5. Cami bahçesi ve duvarının düzenlenmesi  

Gibi çalışmalarla mahallemize güzel bir meydan kazandıracağız inşallah.” Diyerek mahallelilere hayırlı olsun dileklerini iletti. 

 


BELEDİYE 14.10.2020 10:00:00 0